Рус Укр
ГлавнаяКиевские будниОтопительный сезон 2023-2024Киянам роз’яснили щодо відображення нарахувань за постачання опалення у квітні
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

Киянам роз’яснили щодо відображення нарахувань за постачання опалення у квітні

У «Київтеплоенерго» роз’яснили щодо відображення нарахувань за послугу постачання теплової енергії у квітні та радять звертатися до «Центру комунального сервісу» для отримання консультацій
Рахунки-повідомлення за квітень вже доступні в особистих кабінетах та платіжних банківських системах, про це повідомила пресслужба КП «Київтеплоенерго».
 
У деяких квитанціях за квітень, в графі «перерахунок», присутні нарахування за опалення, що, фактично, було спожите у березні. Такі нарахування в деяких квитанціях з’явились за наступних умов:
  • Якщо послугу з постачання теплової енергії у будинку відключили на початку квітня.
  • Якщо було актуалізовано показники квартирних теплолічильників мешканцями столиці, які з початком війни не мали можливості їх передати вчасно та відповідно проведено перерахунок між квартирами будинку, а також здійснено коригування та перерозподіл обсягу спожитої теплової енергії за період коли послуга надавалась, тобто за опалювальний період.
  • У випадку, коли в деяких будинках контролери «Київтеплоенерго» отримали доступ до лічильників для звіряння показань лише в квітні, а отже було проведено коригування за попередні місяці – лютий і березень, коли показання зі зрозумілих причин не знімалися з будинкових лічильників тепла.
  • Відповідно до змін, внесених ЗУ №1060, у рахунках на оплату житлово-комунальних послуг за листопад 2021 у структурі плати за послуги теплової енергії та постачання гарячої води з’явилися нові рядки з платою за функціонування систем опалення і гарячого водопостачання.
За Методикою № 315 ця графа у платіжці знаходиться у блоці «Теплова енергія», бо для підготування гарячої води використовується той же теплоносій, що й для опалення. Платіж нараховується, якщо у будинку наявна система ГВП.
 
Плата за функціонування системи гарячого водопостачання сплачується весь рік.
 
Наприклад, у будинку на Шолом-Алейхема, 6 квартира з опалювальною площею 43,4 м² у платіжці за квітень отримала нарахування 989,17 грн за опалення. З них за Методикою № 315 проведено розрахунок обсягів теплової енергії на функціонування системи гарячого водопостачання обсяг становить 0,0367 Гкал за незмінним тарифом 1654,41 грн. Таким чином, сума нарахована 60,72 грн. А 928,25 грн перерахунок внаслідок актуалізації фактичних показань лічильників тепла будинку.
 
Якщо виникають питання щодо нарахувань, клієнтам варто звернутися за консультацією до Центру комунального сервісу. 
 

Нагадуємо, Центр комунального сервісу – єдина абонентська служба в столиці, фахівці якої володіють актуальною інформацією у сфері житлово-комунального господарства та надають консультації з питань нарахувань за послуги.  

 
Комментарии (0)