Частину київських ЖК опалюватимуть дровами

 

Деякі з київських житлових комплексів взимку будуть опалюватися дровами. Іншого способу не замерзнути мешканцям в холодну пору забудовник їдного з ЖК, який складається з двох 20-поверхових будинків, просто не передбачив. Про дивину серед столичних новобудов на своїй сторінці в Facebook написав журналіст, експерт в сфері ЖКГ Володимир Гуцул.

За його словами, тутешня котельня обігріває взимку 2,5 тис. Жителів будинків ЖК "Деміївський квартал". Чи варто говорити, що дров на зиму потрібно дуже багато. Сам комплекс колись почав будувати і потім закинув в 2018 р скандальний забудовник Анатолій Войцеховський, передає UBR.

За словами журналіста, поруч, через паркан, знаходиться зупинений реактор Інституту ядерної фізики. Комплекс побудували в його колишньої охоронній зоні.

"Палять дровами не тому, що економлять на дорогому центральному опаленні, а тому, що іншого варіанту отримати тепло для цих багатоповерхівок немає. Такий нестандартний обігрів існує вже не один рік. А все тому, що так спланував колись забудовник - горезвісний пан Войцеховський . Економив на виконанні умов по підключенню до міської теплотрасі ", - говорить Володимир Гуцул.

Нещодавно в цьому ЖК сталася велика пожежа. Горів димохід дров'яної котельні, який йде по утепленому фасаду. Але пожежники прибули вчасно і загасили вогонь.

"Тоді мешканцям сказали, що якби ще й утеплювач загорівся, біди не минути. Будинок перетворився б в палаючу свічку", - розповідає журналіст.

За інформацією ProfiDOM.com.ua, мешканці будинку в свою чергу направили колективний лист до київської міської та районної Голосіївської влади з проханням провести обстеження труби і в разі необхідності зробити все, щоб таких пожеж більше не було.

"Оскільки ця дров'яна котельня - не комунальна власність, а приватна, встановлена ​​забудовником, навряд чи міська влада візьметься фінансувати роботи. Як і є сумніви, що КМДА буде добудовувати за бюджетні кошти ЖК" Деміївський квартал ", виконуючи рішення Шостого апеляційного адміністративного суду під № 640/17011/19 ", - підсумував Володимир Гуцул.

Це не єдині нові будинки, які будуть топити дровами цієї зими. Ще один комплекс розташувався в районі метро "Бориспільська", на вул. Світлої, 3, в санітарній зоні очисних споруд Бортницької станції. Забудовник той же - Войцеховський.

 

 

27 Листопада 2020 p. 17:45

Назад