Рахунки киян за опалення, за січень 2019 року, в середньому виросли на 40%

Рахунки за централізоване опалення, отримані киянами за січень 2019 року, в середньому виросли на 40%, в деяких випадках зростання досягло 60%, повідомила прес-служба КП "Київтеплоенерго".
 
Коментуючи значних змін вартості теплоенергії, у відомстві відзначили, що крім підвищення тарифів (на 22%) на послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання, яке вступило в силу з 1 січня 2019 року, на нього також вплинула низька середньомісячна температура.
 
"Температура в січні була на 2 градуси нижче (-4,5 градуса) ніж середньомісячна температура в грудні минулого року, а це основний фактор, який впливає на обсяг споживання теплоенергії, для забезпечення комфортної температури в житлових приміщеннях з дотриманням норм. Крім того, з січня 2019 року почав діяти новий тариф. в результаті ці два фактори стали причиною збільшення нарахувань у платіжках за опалення", - цитує прес-служба КП слова директора СП "Енергозбут" Костянтина Лопатіна.
 

Він підкреслив, що нарахування оплати за опалення споживачам, які проживають в будинках, де встановлено лічильник тепенергіі, здійснюється пропорційно площі кожного окремого приміщення в житловому будинку. У той же час в будинках, де з яких-небудь причин лічильник знаходиться в неробочому стані, нарахування здійснюється відповідно до фактичних обсягів споживання за минулий опалювальний сезон. У будинках, де відсутні вузли обліку, оплату розраховують відповідно до норм споживання. 

19 Лютого 2019 p. 12:19

Назад