У школах Києва вже вакциновано не менше 80% персоналу

 

Для продовження роботи школи в "жовтій" і "помаранчевої" зонах карантину повинні бути вакциновані 80% її персоналу, а в "червоній" - 100%.

Рівень вакцинації педагогів в комунальних школах Києва перевищив 80%, повідомив заступник голови міської держадміністрації (КМДА) Валентин Мондрієвський.

Будь завжди в курсі подій разом з телеграм-каналом Швидкий Фокус.

Він зазначив, що це показник особливо істотно виріс за останній тиждень.

Передовиками стали Голосіївський, Дніпровський і Святошинський райони, де вакциновано більше 85% педагогів.

"Ми сподіваємося, що зможемо пройти навіть пік захворюваності без закриття шкіл в цьому році", - сказав чиновник.

За його словами, тенденції до прискорення поширення захворюваності поки немає. Реальна захворюваність серед вчителів шкіл зараз близько 0,1%, а серед учнів - 0,004%.

Глава КМДА Віталій Кличко сказав, що за минулу добу в столиці зафіксовано 426 випадків захворювання коронавірусів. У тому числі захворіли 14 дівчаток і 22 хлопчики у віці від 1 місяця до 17 років.

Відзначимо, що уряд недавно скоригував карантинні правила. Тепер у разі введення в регіоні "жовтого" і "помаранчевого" рівнів епідемічної небезпеки навчальні заклади зможуть працювати, якщо не менше 80% їх персоналу будуть вакциновані хоча б однієї дозою. У "червоній" зоні для це потрібно повна вакцинація 100% вчителів.

Додамо, глава Київської обласної держадміністрації Василь Володін відвідав 16 вересня ліцей в місті Вишневе, де поки вакциновані 61% педагогів. Він сказав, що якщо до 20 вересня не буде 80%, то школу закриють. "Он-лайн навчання в школах Київської області при введенні карантину не буде", - заявив глава ОДА. Педагогів області зараз вакцинують прямо в школах мобільні бригади.

 

 

 

17 Вересня 2021 p. 18:25

Назад