В.Кличко: «П.Пантелєєв у відрядженні, а в столиці багато викликів, які потрібно подолати»

Столичний градоначальник не зміг розповісти депутатам, що робить керівництво Київської міськдержадміністрації для повернення жителям столиці близько 1,5 млрд гривень, які ті протягом півтора років переплатили за зміст своїх будинків і прибудинкових територій.
 
Про це стало відомо в ході сьогоднішнього засідання Київради, повідомляє КV.
 
Під час "години запитань" до столичного градоначальника Віталію Кличку, заступник голови комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Святослав Кутняк зажадав повідомити, що робить керівництво КМДА для повернення киянам близько 1,5 млрд гривень переплати за послуги з утримання будинків і прибудинкових територій.
 
"Ви своїм незаконним розпорядженням 6 червня 2017 року два рази підняли єдиний тариф з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Це - не "Київенерго", не «Київводоканал", це - безпосередньо компетенція виконавчого органу. За ці півтора року Ви незаконно збирали майже вдвічі більше. Суд визнав рішення незаконним, і твердження тарифів без економічної обґрунтованості. Яка реакція у виконавчого органу? Чому ви не вийшли на трибуну і не сказали: "Так кияни, я на 1,5 млрд гривень більше збирав засобів півтора року. Вибачте, будемо робити перерахунок ", - висловився Кутняк.
 
У відповідь, Віталій Кличко повідомив, що на жаль, займається сферу ЖКГ заступник голови КМДА Петро Пантелєєв у відрядженні, і в столиці "ще багато викликів, які потрібно подолати".
 
"Для того, щоб кожен житель розумів, що він має вплив на прибудинкову територію, повинен контролювати порядок не тільки в прибудинкової території і під'їзді. Наше завдання, спільними зусиллями зробити таку систему, яка, на жаль, нам дісталася в спадок з радянських часів. І наше спільне завдання, змінити цю систему. Це дуже складне завдання, система впирається, є люди які на цій системі пристосувалися і одержують корупційну складову ", - прокоментував мер Києва.
 

Після цього Кличко пообіцяв Кутняка надати письмову відповідь на його питання. 

08 Лютого 2019 p. 12:00

Назад