Рус Укр
ГоловнаКиївські будніФінансування ЖКГ«Київенерго» поверне державі 54 млн гривень
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київенерго» поверне державі 54 млн гривень

Господарський суд Києва зобов'язав ПАТ «Київенерго» відшкодувати 54 млн гривень. Відповідне рішення винесено Господарським судом Києва в понеділок
Господарський суд Києва зобов'язав ПАТ «Київенерго» відшкодувати 54 млн гривень. Відповідне рішення винесено Господарським судом Києва в понеділок, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.
 
Господарський суд м.Києва задовольнив позов Міністерства юстиції України до ПАТ “Київенерго” щодо відшкодування виплати на адресу державного бюджету України внаслідок виконання рішення Європейського суду з прав людини “ТОВ „Золотий Мандарин Ойл“ проти України у розмірі понад 54 млн гривень.
 
“Мін’юст відстоює інтереси України як у міжнародних, так і в національних судах. Завдяки зусиллям і скоординованим діям команди Міністерства юстиції нам вдалося отримати позитивне рішення суду. Хочу підкреслити, що за 3 місяці, впродовж яких тривало підготовче провадження, Міністерством юстиції надано усі докази, у тому числі оригінали платіжних доручень, які свідчать про законність виплати компанії „Золотий мандарин ойл“ 54 млн грн. Крім того, Мін’юстом використано процесуальні інструменти, передбачені новою редакцією Господарського процесуального кодексу України, зокрема, залучено експертів у галузі права та використано їхні висновки з правових питань. В результаті суд підтримав нашу позицію”, — сказала заступник міністра Світлана Глущенко.
 

Компанії “Золотий мандарин Ойл” виплачено понад 54 млн грн з державного бюджету України відповідно до рішення Європейського суду з прав людини. Після того, як у 2017 році 100% акцій “Київенерго” перейшло у власність компанії “ДТЕК”, Міністерство юстиції направило регресний позов проти “Київенерго” з вимогою відшкодувати сплачені за вимогою ЄСПЛ кошти до державного бюджету України. 

 
Коментарі (0)