Рус Укр
ГоловнаКиївські будніБлагоустрійНелегальні МАФи крадуть у киян електроенергію
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Нелегальні МАФи крадуть у киян електроенергію

У столиці зафіксовано часті випадки незаконного підключення МАФів до міських та будинкових електромереж. Наразі у КМДА ініціювали перевірку стану підключення до електромереж усіх кіосків розташованих на території міста.

Нелегальні МАФи крадуть електроенергію за рахунок киян і створюють незаплановане навантаження на електромережі міста. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою та навколишнього середовища Київської міськдержадміністрації Сергій Садовий.

За його словами, в ході реалізації ініційованої головою КМДА Олександром Поповим програми з ліквідації незаконних МАФів, міські служби зіткнулися з випадками, коли власники кіосків підключалися до міських або будинкових електромереж і, по суті, крали електроенергію у міста та киян.

«Власники цих кіосків, мало того що не платили до бюджету міста відповідні податки та платежі, по суті, наживалися за рахунок киян. Підключалися до мереж, звичайно, без будь-яких дозволів. І використану ними енергію змушені були оплачувати саме місто і кияни», - розповів виданню «lb.ua» пан Садовий.

За його словами, власники нелегальних МАФів використовували енерговитратну апаратуру, у тому числі й для обігріву приміщень кіосків, що створювало непроектоване навантаження на електромережі.

«У той час як місто, реалізуючи ініціативи Президента у сфері енергозбереження, виділяє серйозні кошти для того, щоб зменшити енерговитрати, заощадити бюджетні гроші, ділки не обмежували себе у використанні електроенергії», - зазначив Сергій Садовий.

Нагадаємо, раніше Олександр Попов розпорядився до кінця року демонтувати у столиці нелегальні МАФи. За оцінками фахівців КМДА, демонтажу підлягають близько 6 тис. кіосків, що працюють нелегально. З початку року в столиці було демонтовано майже 3,4 тис. МАФів.

Також Олександр Попов розпорядився обстежити стан підключення до електричних мереж об'єктів виїзної торгівлі та малих архітектурних форм на території міста. Занепокоєння фахівців КМДА викликає те, що чимало кіосків, навіть тих, які працюють легально, не дотримуються вимог безпеки при підключенні до мереж.

«У деяких випадках навіть легальні кіоски неправильно підключені. Проводка квола. При вітрі, а тим більше підтопленні – це пряма загроза життю і продавців і покупців. Що стосується нелегальних МАФів, то там ситуація взагалі жахлива. До них підходити близько не можна, тому що в будь-який момент проводка, яку вони теж нелегально підводять до міської мережі, може обірватися», - розповіло джерело у КМДА.

За його словами, легальні кіоски при виявленні порушень влада штрафуватиме, а нелегальні повністю знеструмлюватимуть, та видаватимуть приписи на демонтаж.

 
Коментарі (0)