Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСтабільне електрозабезпечення Києва «вимагає» платіжної дисципліни
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Стабільне електрозабезпечення Києва «вимагає» платіжної дисципліни

У «Київенерго» зазначили: для стабільного електрозабезпечення столиці потрібна платіжна дисципліна. Відсутність заборгованості за спожиту послугу дозволить уникнути припинення подачі електроенергії.

Компанія «Київенерго» закликає киян не накопичувати борги за електроенергію, уважно застосовувати новий тариф від Національного регулятора та своєчасно оплачувати рахунки за електроенергію. Від цього безпосередньо залежить виконання модернізації електричних мереж та електричного обладнання столиці і як результат — якість надання послуг з електропостачання. Крім того, відсутність заборгованості за спожиту послугу дозволить уникнути припинення подачі електроенергії і додаткових витрат на її підключення. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Київенерго».

Зокрема, порушення платіжної дисципліни киян призвело до формування заборгованості в 155,7 млн грн. Неплатежі жителів столиці за електроенергію роблять неможливим стабільне електропостачання столиці, оскільки виключають можливість для «Київенерго» розраховуватися за енергію на оптовому ринку електричної енергії. 
 
Нагадаємо, що «Київенерго» близько 30% електрики від потреб киян виробляє на енергогенеруючих потужностях ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, а решту 70% купує на оптовому енергоринку. Оплата спожитої послуги електропостачання киян, згідно з тарифами від Національного регулятора, є єдиним джерелом розрахунків з енергоринком і єдиним джерелом реалізації інвестпрограми.
 
«Київенерго» зазначає, що однією з причин погіршення платіжної дисципліни киян у травні є неправильне застосування тарифу при розрахунку вартості спожитої електроенергії. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», столичні обслуговуючі організації будуть підписувати у мешканців акти про виконане прибирання будинків і дворів. Таким чином кияни зможуть контролювати роботу комунальників.
 
Коментарі (0)