Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи «Київенерго» перевірять «на чесність»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Тарифи «Київенерго» перевірять «на чесність»

У Києві перевірять тарифи на гарячу воду та опалення. Киянам обіцяють, що в разі виявлення порушень в напрямку завищення цін на ці послуги, влада вимагатиме їх зниження.

Столична влада вирішила перевірити ціноутворення тарифів «Київенерго» на гаряче водопостачання та тепло. Відповідне розпорядження дав мер Києва Віталій Кличко. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, буде проведено тендер для обрання незалежного міжнародного аудитора.

«З метою захисту інтересів киян я ухвалив рішення провести незалежний аудит, щоби ні у кого не виникало питань щодо економічної обґрунтованості тарифів. І дав доручення директору Департаменту економіки та інвестицій провести тендер для обрання аудитора, який перевірить ціноутворення тарифу на теплопостачання і постачання гарячої води «Київенерго»», - заявив столичний мер.

Крім цього, очільник Києва пообіцяв, що в разі виявлення порушень при формування тарифів, влада буде наполягати на їх зниженні.

«Це повинен бути незалежний аудит, проведений авторитетними міжнародними компаніями.  Якщо ціна виявиться завищеною, ми будемо тиснути, щоб тарифи були знижені до економічно обґрунтованих», - зазначив чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Київенерго» проводить перерахунок розміру оплати за централізоване опалення в зв'язку з закінченням опалювального періоду. Зокрема, у рахунках за квітень 2015 року, які клієнти отримають у травні поточного року, буде нарахована сума до сплати за період до 15 квітня. Якщо опалення в будинку було відключено до 15 квітня, перерахунок (відповідно до фактичної дати, коли надання послуги призупинено) вже відображений у надісланому рахунку.

 
Коментарі (0)