Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУ київських комунальників за рік провели понад 2,2 тисячі обшуків
Новини ЖКГ
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
18 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У київських комунальників за рік провели понад 2,2 тисячі обшуків

На київських комунальних підприємствах і в підрозділах міської влади в минулому році правоохоронці провели понад 2,2 тисячі обшуків

 

На київських комунальних підприємствах і в підрозділах міської влади в минулому році правоохоронці провели понад 2,2 тисячі обшуків.

Про це під час пресконференції у Києві заявив міський голова Києва, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко, повідомляє  Укрінформ.

"У минулому році, можу трохи помилитися, але 2 222 обшуки проходили й у комунальних підприємствах, і у підрядників, з однією метою - зіпсувати репутацію, показати, що все що погано, показати тотальну корупцію, і показати неспроможність... Також є спроби розділити посади (міського голови та голови КМДА - ред.) і це проговорюється впродовж трьох років. Ми розуміємо, що це суперечить Конституції України та закону України про місцеве самоврядування, і закону про місто Київ", - зазначив Кличко.

Він також розповів, що масові обшуки останнім часом проходять на комунальних підприємствах у місті Чернігів. Кличко назвав ці обшуки політичним тиском.

"На Чернігівщині відбуваються цікаві події. За останні декілька місяців у місцевої влади відбулося обшуків у п'ять разів більше, ніж за останні шість років. Ви знаєте, як у минулому, 2021 році події відбувалися з обшуками в Києві - нічого не знайшли, і зараз прийшли до мера Чернігова - представника команди партії "УДАР" Владислава Атрошенка. Причина політичного тиску проста - довіра людей та політична самостійнійсть. І у Києві, і в Чернігові мета обшуків однакова - мери мають піти на "договорняки" замість того, щоб представляти інтереси своїх виборців", - заявив Кличко.

За його словами, місцева та центральна влада повинні разом працювати, враховуючи ті виклики, які на сьогодні є. "Але на сьогоднішній день такої співпраці, на жаль, не існує. Замість того, щоб співпрацювати, - намагаються тиснути і змушувати кожного мера прислухатися", - сказав він.

Раніше мер Чернігова Владислав Атрошенко у Фейсбуці розцінив масові обшуки на комунальних підприємствах міста тиском на нього особисто.

29 вересня Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що Київ уклав меморандум з юридичною компанією щодо аналізу та юридично-правової оцінки корупційних звинувачень, висунутих на адресу міської влади останніми місяцями.

За його словами, масові обшуки, які паралізують роботу комунальних підприємств і структурних підрозділів міської влади і які тривають вже кілька місяців, є системним, політично мотивованим тиском на владу Києва.

 

 

 
Коментарі (0)