Рус Укр
ГлавнаяКиевские будниТарифы ЖКХКиянам пропонують скористатися інструментом погашення заборгованості за ЖКГ
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

Киянам пропонують скористатися інструментом погашення заборгованості за ЖКГ

Борг за спожиті житлово-комунальні послуги має негативні наслідки як для самого споживача, так і для постачальників послуг. Щоб розрахуватися з накопиченими боргами, можна укласти договір реструктуризації
Борг за спожиті житлово-комунальні послуги має негативні наслідки як для самого споживача, так і для постачальників послуг. Щоб розрахуватися з накопиченими боргами, можна укласти договір реструктуризації. 
 
Про це розповіла пресслужба комунального концерну «Центр комунального сервісу».
 
Протягом двох років, в умовах дії воєнного стану, більшість споживачів Києва щомісячно своєчасно оплачують надані житлово-комунальні послуги. 
 
Для тих споживачів, які з різних причин мають заборгованість і не можуть сплатити всю суму одночасно, щоб убезпечити себе від подальшого накопичення боргів, варто скористатися правом на укладання договору реструктуризації заборгованості. 
 
Такий договір враховує індивідуальні аспекти споживачів, а головне – вберігає споживачів від примусових заходів стягнення заборгованості.
 
Протягом 2023 року комунальний концерн «Центр комунального сервісу» (ЦКС), який діє від імені виконавців житлово-комунальних послуг, уклав зі споживачами близько 800 договорів реструктуризації. Це засвідчує, що більшість боржників не скористалися реструктуризацією заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги.
 
Виплачувати заборгованість частинами пропонують КП «Київтеплоенерго», КП «Київкомунсервіс», ПрАТ «АК «Київводоканал», КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду м. Києва».
 
Умови договорів реструктуризації заборгованості за спожиті послуги визначаються винятково між виконавцем послуги/управителем багатоквартирного будинку та споживачем.
 
Порядок та формат оформлення договорів реструктуризації є незмінним протягом кількох років. Його можна укласти безпосередньо під час прийому в сервісному центрі ЦКС, незалежно від місця проживання. Перелік документів, необхідний для укладення договору реструктуризації, на сайті ЦКС: https://cks.com.ua/faq/debtors/.
 

Кияни, які вимушено покинули свої домівки через війну, можуть дистанційно оформити договір реструктуризації заборгованості – за допомогою поштового зв’язку або ж підписавши договір електронним цифровим підписом (за технічної можливості). 

 
Комментарии (0)