Рус Укр
ГлавнаяКиевские будниОтопительный сезон 2023-2024Опалення у столичних багатоповерхівках, де провели енергоефективні заходи, на 20-30% менше
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

Опалення у столичних багатоповерхівках, де провели енергоефективні заходи, на 20-30% менше

Абсолютним рекордсменом Києва з енергозаощадження у грудні став будинок на вул. Автозаводська, 5-А. Вартість опалення тут склала 22,51 грн за м кв.
Будинки-учасники столичної програми енергоефективності 70/30 сплачують за тепло в середньому на 20-30% менше.
 
Абсолютним рекордсменом Києва з енергозаощадження у грудні став будинок на вул. Автозаводська, 5-А. Вартість опалення тут склала 22,51 грн за м кв. Це майже на 25% менше, ніж середня вартість опалення 1 м кв у столичних будинках із лічильниками за цей період, про йе повідомила пресслужба КМДА, пише "Україна Комунальна".
 
Економія стала можливою завдяки участі в міській програмі енергоефективності 70/30. Так, у будинку на вул. Автозаводська, 5-А модернізували індивідуальний тепловий пункт, утеплили фасади та оновили систему освітлення місць загального користування. 
 
Упродовж 2017-2018 років інвестиції в енергоефективність склали близько 2,4 млн грн за механізмом співфінансування (70% – кошти міського бюджету, 30% – власні кошти ЖБК «Кристал-21»).
 

Ще одним лідером з енергоефективності з найменшими витратами на опалення став будинок на вул. Райдужна, 20-23 – 16 грн за м кв (економія склала 21%). 

 
Комментарии (0)