Рус Укр
ГоловнаКиївські будніБлагоустрійБлагоустрій столичних районів під прицілом фотооб'єктиву
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Благоустрій столичних районів під прицілом фотооб'єктиву

«Україна Комунальна» продовжує своє «фотополювання» на столичні райони. Сьогодні пропонуємо читачам звернути увагу на Подільський район столиці.

Подільський район - один з десяти районів столиці України, міста Києва. До його складу входять масив Вітряні гори, Виноградар, Куренівка, частина Нивок, Рибальський півострів, Мостицький масив і центральна частина - Поділ - місцевість, яка і дала назву району. Як адміністративна одиниця, Подільський район був створений у 1921 році і в травні 2011 року відсвяткував своє 90-річчя.

Мабуть, на цьому з історією закінчимо і перейдемо безпосередньо до оцінки району в наші дні. Образно Подільський район можна поділити на три частини: культурну (Поділ, Юрковиця), промислову (Плоске), житловий масив (Куренівка, Виноградар, Вишгородський, Мостицький, Вітряні Гори, Мінський).

Почнемо з культурної частини району, в якій знаходиться велика кількість музеїв, навчальних закладів, театрів і кінотеатрів.

Зазначимо, зокрема, йдеться про Національний університет «Києво-Могилянська академія», Київську державну академію водного транспорту, Академію муніципального управління, Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», інститут підприємництва, права і реклами. Також тут працює «Театр на Подолі» і театр «Колесо». Частково на території Подільського району - Андріївський узвіз.

В цілому, враховуючи цю особливість, благоустрій на належному рівні, однак кінотеатри трохи «пошарпані», подекуди фасади житлових будинків, яких тут небагато, розмальовані графіті, оббиті або навіть покриті цвіллю. Також в список мінусів культурної частини Подільського району можна віднести відсутність парків, малу кількість дитячих майданчиків і невтішний, як і по всьому району та місту, стан доріг.

Зовсім інша ситуація в промисловій частині району, яку в основному представляють заводи і фабрики.

Нагадаємо, тут знаходиться близько 50 виробничих підприємств, серед яких деякі з світовим ім'ям.

Благоустрій не можна назвати задовільним, адже гуляючи в цій частині міста, мимоволі зіштовхуєшся з купами сміття. Зі мною так сталося на вулиці Вікентія Хвойки. Склалося враження, що «сміттєзвалище» тут вже не один місяць. Також серед великих мінусів «промислової» частини району - транспортне сполучення. Зазначимо, ця частина району виступає таким собі «мостом» між «культурною» та «житловою», їх з'єднують вулиці Костянтинівська та Новокостянтинівська, але дістатися з однієї частини району в іншу не так вже просто. Розраховувати можна тільки на автобуси, однак вони ходять раз на 15-20 хвилин.

Ну і нарешті, остання частина Подільського району - житловий масив, благоустрій якого в цілому не розчаровує, але бажає кращого. Примітно, що тут чисто, не дивлячись на те, що проживає найбільша кількість людей у порівнянні з іншими частинами району. Доглянуті парки, вулиці.

Сумно лише, що зібране сміття вивозять рідше, ніж в тому є потреба. Зокрема, я спостерігав переповнені сміттєві баки біля Куренівського парку. Також хотілося, щоб було менше ям у дворах.


 

У висновку, проаналізувавши усе сказане, хотілося б зазначити, що Подільський район Києва створює непогане враження: тут можна погуляти і є на що подивитися, проте і він неідеальний.

Михайло Виговський

 
Коментарі (0)