Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійДихати у столиці стає складніше
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Дихати у столиці стає складніше

Автомобілів в Києві стає все більше, дерев - все менше. Екологи підтверджують, що якість повітря в столиці погіршується.

Рівень забрудненості повітря в столиці весь час зростає. Про це пише «Взгляд» з посиланням на дані Центральної геофізичної обсерваторії Києва.

Так, згідно з дослідженнями, рівень вмісту небезпечних забруднювачів перевищено в кілька разів. Найбрудніше повітря - традиційно в районах головних автомагістралей, а дихати на повні груди, не побоюючись за здоров'я, можна хіба що в зелених зонах.

Найбільш екологічно неблагополучною  як і раніше залишається Бессарабська площа. Повітря насичене токсинами також у районі Московської площі, на проспекті Перемоги, бульварі Шевченка та вулиці Каунаській на Березняках.

За словами директора Київського еколого-культурного центру Володимира Борейко в Києві 80% забруднюючих речовин потрапляють в повітря з вихлопних труб автомобілів.

«Є також райони, які погано продуваються: наприклад, Хрещатик розташований у колишньому яру, а навколо стоять будинки, які його закривають. Спальні райони «провітрюються» краще. Звичайно, чистіше повітря там, де більше зелених зон і менше машин, в основному це окраїни міста»- зазначає Володимир Борейко.

За даними геофізичної обсерваторії, в Києві значно перевищена концентрація трьох небезпечних речовин. Так, рівень токсичного формальдегіду в нашій атмосфері в 4,7 разів перевищує норму, рівень діоксиду азоту - в 3,3 рази, оксиду азоту - в 1,3 рази. Всі ці токсини вкрай негативно впливають на здоров'я.

Як повідомляла «Україна Комунальна», минулого року The Financial Times, ґрунтуючись на дослідженнях західних вчених - Еuropean Green City Index, - визнала Київ -  найбільш забрудненою європейською столицею. Тоді як Центральна геофізична обсерваторія України поставила Київ за рівнем забрудненості води і атмосфери на 26 місце з 53, серед населених пунктів, що  брали участь в рейтингу.

 
Коментарі (0)