Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаСтолиця скорочує заборгованість за теплову енергію
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столиця скорочує заборгованість за теплову енергію

Столиця поступово розраховується з боргами за теплову енергію, це дає змогу «Київенерго» гасити заборгованість перед «Нафтогазом», однак загальна сума боргу все ж залишається значною.

ПАТ «Київенерго» перерахувало НАК «Нафтогаз України» 766 млн грн в розрахунок за природний газ. Таким чином заборгованість компанії станом на 8 липня ц.р. знизилася до 1,8 млрд грн, - зауважують у прес-службі компанії.

Згідно з повідомленням, кошти надійшли на рахунок «Київенерго» від Київської міської державної адміністрації, яка в свою чергу отримала їх у вигляді субвенції з державного бюджету для погашення різниці в тарифах на теплову енергію, яка постачається населенню.

З урахуванням отриманої компенсації обсяг нарахованої, але невідшкодованої різниці в тарифах на теплову енергію для потреб населення перед компанією станом на 1 липня 2014 року становить 391 млн грн.

При цьому загальна сума заборгованості за теплову енергію перед «Київенерго»  станом на 8 липня ц.р. становить 2,17 млрд грн. В тому числі заборгованість споживачів за теплову енергію складає 1,8 млрд грн.

Зокрема борг за теплову енергію житлово-експлуатаційних організацій столиці становить 1,03 млрд грн. Заборгованість відомчих установ та організацій, які фінансуються з державного бюджету та з бюджету міста Києва, становить 772,1 млн грн. В тому числі заборгованість установ, які фінансуються з державного бюджету, становить 31,4 млн грн, а установ, які фінансуються з міського бюджету — 740,7 млн грн.

Нагадаємо, в лютому ц.р. «Київенерго»  отримало з бюджету компенсацію різниці в тарифах за теплову енергію за листопад-грудень 2012 року та січень-жовтень 2013 року в сумі 1,6 млрд грн та перерахувала ці кошти в рахунок заборгованості за газ для виробництва теплової енергії перед НАК «Нафтогаз України».

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)