Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХЖильеКомпенсація за знищений будинок на вул. Жилянській може становити орієнтовно від 3 до 8,3 млн грн за квартиру
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

Компенсація за знищений будинок на вул. Жилянській може становити орієнтовно від 3 до 8,3 млн грн за квартиру

Якщо додаткова експертиза визнає, що будинок на вул. Жилянській не підлягає відновленню, власники квартир можуть розраховувати на компенсацію орієнтовно від 3 до 8 млн грн
Компенсація за знищене житло у зруйнованому російським дроном будинку на вул. Жилянській може становити орієнтовно від 3 млн грн за квартиру, площею 32,6 кв. метрів, та до 8,3 млн грн за квартиру, площею 103,3 кв. метри. Чи зможуть власники розраховувати на таку компенсацію, стане зрозуміло після додаткового (інструментального) обстеження будинку. Про це розповіли в КМДА, пише "Україна Комунальна".
 
«Наразі міська Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені внаслідок збройної агресії росії об’єкти нерухомого майна вже отримала одну заяву на компенсацію за зруйновану квартиру в будинку на вул. Жилянська, 116-А. Однак розгляд цієї заяви Комісія буде вимушена тимчасово зупинити у зв’язку з проведенням інструментального обстеження будинку», – говориться в повідомлені.
 
Враховуючи, що технічне обстеження будинку, яке ініціювали мешканці, проводилося візуальним та аналітичним способами, місто прийняло рішення провести основне (детальне) обстеження з інструментальним дослідженням конструкцій будинку на вул. Жилянській, 116-А із залученням фахівців організацій, які мають відповідне спеціальне обладнання.
 
«Коли ми отримаємо результати обстеження, зможемо повернутися до питання компенсації. І, якщо повторна експертиза визнає будинок таким, який не підлягає відновленню, ми розглядатимемо заяви про компенсацію за знищене нерухоме майно», – зауважила пресслужба.
 
Відповідно до Постанови Уряду, місто отримало можливість розглядати заяви на компенсацію за знищене майно з 15 серпня 2023 року. Подати заяву на отримання компенсації власники зруйнованого житла можуть через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (послуга #єВідновлення в застосунку «Дія») або ЦНАП, орган соціального захисту або нотаріуса.
 
Комментарии (0)