Рус Укр
ГлавнаяКомментарииОСМДП.Пантелеєв: "Київ покриватиме 75% вартості енернетичного обладнання"
Новости ЖКХ
01 июля 2024 г.
28 июня 2024 г.
26 июня 2024 г.
25 июня 2024 г.
21 июня 2024 г.
20 июня 2024 г.
19 июня 2024 г.
18 июня 2024 г.
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

П.Пантелеєв: "Київ покриватиме 75% вартості енернетичного обладнання"

Програма «75/25%», яка передбачає часткове відшкодування вартості електрогенераторів та інших приладів альтернативного живлення для ОСББ та ЖБК немає обмеження фінансування
Програма «75/25%», яка передбачає часткове відшкодування вартості електрогенераторів та інших незалежних приладів альтернативного живлення для об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів немає обмеження фінансування. 
 
Про це розповів заступник міського голови Києва Петро Пантелеєв в інтерв'ю «Економічній правді», пише "Україна Комунальна".
 
«І я зараз не жартую. Всі заявки будуть погоджуватися, додаватимемо стільки коштів, скільки треба. Вже понад 670 одиниць обладнання в сотнях житлових будинків встановлені саме за цим механізмом будинків».
 
Зокрема,  у 2022 році у Києві було затверджено програму часткового відшкодування вартості електрогенераторів та інших незалежних приладів альтернативного живлення. Згідно з нею, ОСББ та житлово-будівельним кооперативам столиці відшкодовуватимуть 75% витрат.
 
Як зазначив заступник Кличка, пропозиція дійсна як для ОСББ і ЖБК, так і для будинків з керуючими компаніями. Одна, за його словами, програма компенсації при купівлі сонячних батарей для фізичних осіб поки що не передбачається.
 

«Будинок – це елемент такої собі ешелонованої енергетичної оборони. Кожна квартира окремо не розв'яже питання водопостачання, роботи насосного обладнання для належної роботи опалення тощо. Але реально вирішити об'єднавшись з сусідами, витративши трохи зусиль і коштів, отримавши від міста допомогу. Якщо говорити про сонячні панелі, то покрівля у будинку одна, це місце загального користування. Потужності встановлених сонячних панелей на покрівлі багатоквартирного будинку вистачає якраз для того, щоб зробити його незалежним від знеструмлення», – каже він. 

 
Комментарии (0)