Рус Укр
ГоловнаКиївські будніБлагоустрійСправжнє обличчя затишних районів Києва
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Справжнє обличчя затишних районів Києва

«Україна Комунальна» продовжує своє «фото полювання» на столичні райони. Сьогодні пропонуємо читачам прогулятися вулицями Солом'янського району Києва. Район відносно новий - створений у жовтні 2001 року, давайте оцінимо його переваги та недоліки.

Мабуть, головною відмінною рисою Солом'янського району Києва є тиша і спокій. Чи то виною всьому уїкенд, в який ми проводили оцінку району, чи то це насправді не найгучніша частина міста, - вирішувати, як то кажуть, місцевим мешканцям. Але так тихо не було ні під час прогулянок «України Комунальної» у Святошинському, ні у Голосіївському районах Києва. Найбільш жваві місця на Солом'янці (як ще прийнято у киян називати район) - вулиці Борщагівська та Індустріальна, а також проспект Комарова та Чоколівський бульвар, де тишу перериває гул автомобільного та залізничного транспорту.

Соломенский р-н

Ще однією особливістю Солом'янського району є транспортні затори, або простіше кажучи, корки. Затори на таких вулицях як Вадима Гетьмана, Олени Теліги та Чоколівському бульварі в порядку речей. Існуючу проблему помітили і в Київській міській держадміністрації. Зокрема, екс-голова КМДА Олександр Попов раніше заявляв: «Сфери житлово-комунального господарства і транспорту завжди були досить непростими, адже для того, щоб їх модернізувати необхідно багато ресурсів, як фінансових, так і трудових. Однак, на мій погляд, саме ці напрямки роботи є пріоритетними у Солом'янському районі».

 Соломенка

Зате на Солом'янці безліч дитячих майданчиків, які переважно містяться в гарному стані, або зовсім нові. Приємно радує око і чистота району. Сміття, яке розкидане під вікнами будинків, як це було в інших районах, я не помічав. Та й у цілому в усьому районі рідко де можна побачити пляшку або пачку з-під сигарет в «недозволеному» місці. Контейнери для відходів заповнені лише наполовину, причому навколо майданчика, де розташовані сміттєві баки, громадяни дотримуються чистоти.

Соломенкский район

Втім, незважаючи на достатню кількість урн по району, їх стан залишає бажати кращого. Велика частина баків без суцільного дна, а замість нього встановлена лише решітка. Зрозуміло, що дрібне сміття в таку урну викидати просто безглуздо. Заощадили, мабуть, на урнах, але такі розміщені далеко не скрізь.

Соломенский район

Відпочити і подихати свіжим повітрям мешканці Солом'янського району можуть у парку «Відрадний». Сама паркова територія прибрана, але стан озера, яке знаходиться у парку - гнітючий. Біля берегів можна знайти пачки від сухариків, чіпсів, пляшки пива і інші відходи.

Та й з назвою парку, яку можна прочитати біля головного входу, сталося щось незрозуміле, а виправляти «помилки» ніхто не поспішає. В іншому - парк без поламаних лавок і переповнених смітників. Так само варто відзначити місцеву паркову пам'ятку, - прекрасний дитячий майданчик на території «Відрадного». Принаймні, про популярність цього місця свідчила величезна кількість дітей.

 Соломенка

Одним із недоліків району є хаотичне вуличне освітлення: спостерігається недостатня кількість ліхтарних стовпів у дворах і на маленьких вулицях. При цьому на магістральних солом’янських вулицях освітлення добре, на деяких навіть трохи «переборщили» з ліхтарями.

 

Що стосується доріг, то у Солом'янському районі їх стан задовільний. Ям тут досить і великих, і маленьких. Є і зовсім не асфальтовані дороги, але видно, що машини тут явно проїжджають. В цьому плані ще потрібно попрацювати. Але, незважаючи на цей недолік, я впевнений, що ми обов'язково повернемося в цей район. Подивитися, як він змінився, і чи по праву займає друге місце серед кращих районів Києва. 

Соломенка

Михайло Виговський

 
Коментарі (0)