Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаАмериканці допоможуть провести енергоаудит столичних багатоповерхівок
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Американці допоможуть провести енергоаудит столичних багатоповерхівок

Серед першочергових заходів плану – проведення енергетичних аудитів та аудитів теплопостачання 10-ти житлових будинків та 10-ти типових бюджетних установ

У 2012 році Київська міська державна адміністрація разом із Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) розробить Муніципальний енергетичний план. Це буде нова система роботи, яка передбачає удосконалення загальноміської інформаційної системи енергоменеджменту та управління рухом енергетичних, матеріальних та фінансових потоків.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Таку систему передбачено створити на виконання ініціативи «Ощадлива енергетика» Стратегії розвитку Києва до 2025 року. Серед першочергових заходів плану – проведення енергетичних аудитів та аудитів теплопостачання 10-ти житлових будинків та 10-ти типових бюджетних установ.

За результатами роботи будуть розроблені інвестиційні проекти модернізації систем теплопостачання багатоповерхових будинків столиці. Планується, що в результаті проведення заходів використання теплової енергії закладів комунальної сфери та житлових будинків зменшиться на 30-50%.

Крім того, за даними Головного управління енергетики, енергоефективності та енергозбереження, для реалізації завдань Стратегії запровадять пілотні проекти з реконструкції систем гарячого водопостачання 6 типових дев’ятиповерхових та шістнадцятиповерхових житлових будинків столиці. Згідно плану заходів там встановлять теплові насоси, що дозволить знизити залежність від централізованого теплопостачання не менше, ніж на 50%. Згодом така система запрацює у понад 2000 будинків Києва.

«Реалізація заходів із проведення енергетичних аудитів дозволить розробити проекти модернізації теплопостачання та провести заходи з енергозбереження. Це дозволить суттєво зменшити витрати мешканців та установ столиці на опалення. Очікується, що завдяки проведеним заходам, енерговитрати буде зменшено на 30-50%», – зауважив голова КМДА Олександр Попов.

Нагадаємо, що загальним завданням впровадження ініціативи «Ощадлива енергетика» Стратегії розвитку Києва до 2025 року є реалізація завдання загальноєвропейської програми «20/20/20», яка передбачає до 2020 року скорочення викидів парникових газів на 20%, зменшення енергоємності ВРП на 20% та забезпечення 20% енергії з зелених та альтернативних джерел.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)