Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортБудувати кільцеву допоможе велика фінансова корпорація
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Будувати кільцеву допоможе велика фінансова корпорація

Для будівництва столичної кільцевої дороги шукають інвестора. Зокрема, угоду було укладено з Міжнародною фінансовою корпорацією.

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) почали співпрацю з будівництва першої в Україні дороги на умовах державно-приватного партнерства (ДПП). Про це пише «Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ».

Зокрема, 3 жовтня було підписано угоду з Міжнародною фінансовою корпорацією про співпрацю в рамках Національного проекту «Міська кільцева автомобільна дорога навколо м. Києва». 
 
За словами голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва, будівництво буде здійснюватись на концесійних умовах, тобто за рахунок приватних коштів.
 
Зазначимо, у 2013 фінансовому році обсяг інвестицій, залучених IFC, як частини групи Світового банку, для проектів, які реалізуються по всьому світу, перевищив 25 млрд дол. США.
 
На цьому етапі співробітництва IFC виступить в якості консультанта Уряду України і надасть рекомендації, як ефективніше залучити до участі в проекті інвесторів. Основні результати та висновки попереднього аналізу IFC будуть представлені Кабінету Міністрів до кінця першого кварталу 2014 року.
 
Нагадаємо, в 2010 році в Україні було прийнято закон про державно-приватне партнерство, а в серпні 2013 року Уряд затвердив Концепцію розвитку державно-приватного партнерства на 2013-2018 роки.  За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, наразі в Україні реалізується близько 160 проектів за схемою державно-приватного партнерства. 
 
Нагадаємо, раніше Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул заявляв, що проект міської кільцевої дороги навколо Києва від Столичного шосе до автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці Київ-Бориспіль – це перший інфраструктурний проект в Україні, який буде реалізовано з використанням кращих європейських практик на умовах державно-приватного партнерства, зокрема, концесії. 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», три автодороги внесено до переліку концесійних об'єктів, орієнтовна вартість будівництва яких складає майже 50 мільярдів гривень. Проїзд для автомобілів буде платним. Відповідну постанову Кабінету Міністрів України прийнято 11 вересня на засіданні Уряду.
 
Коментарі (0)