Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЧастині Києва вимкнули гарячу воду за борги
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Частині Києва вимкнули гарячу воду за борги

У «Київенерго» попередили, що частина киян залишилася без гарячої води через борги. Компанія не має інших фінансових джерел для погашення заборгованості за спожитий газ, крім розрахунків споживачів.

Столичні жителі залишились без гарячої води, бо НАК «Нафтогаз України» з 23 квітня припинив газопостачання котелень «Київенерго» у зв’язку з заборгованістю. Про це йдеться у відповіді ПАТ «Київенерго» на запит «Української правди. Київ».

«21 квітня ПАТ «Київенерго» отримало від ПАТ «Київгаз» лист-попередження про примусове обмеження та припинення постачання газу на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та котельні з 23 квітня. Підставою стало доручення НАК «Нафтогаз України» припинити газопостачання через заборгованості», - йдеться у відповіді.
 
У компанії наголосили, що станом на 17 квітня заборгованість «Київенерго» за газ, що використовується для виробництва теплоенергії, становить близько 1,2 млрд грн.
 
«У свою чергу, споживачі заборгували «Київенерго» за тепло 2,5 мільярда гривень. При цьому слід зауважити, що з початку 2015 року рівень цих розрахунків становить лише 75%», - йдеться у відповіді на запит.
 
У компанії відзначили, що найбільшу заборгованість за тепло накопичили житлові організації та населення – 1,6 млрд грн.
 
««Київенерго» не має інших фінансових джерел для погашення заборгованості за спожитий газ, крім розрахунків споживачів», - йдеться в повідомленні.
 
У «Київенерго» відзначили, що 27 квітня звернулися до Київської адміністрації та Київради з проханням вжити всіх можливих заходів, погасити борги, які накопичили бюджетні та комунальні організації.
 
Як відомо, з 22 квітня низка споживачів, що обслуговуються компанією «Київенерго» без будь-якого попередження залишились без гарячого водопостачання «на невизначений термін». 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Київпастранс» планує закупити сім сучасних трамвайних вагонів. Вони будуть обслуговувати лінії швидкісних трамваїв у столиці.  
 
Коментарі (0)