Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДеякі пляжі Києва вважають небезпечними
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Деякі пляжі Києва вважають небезпечними

Оприлюднено результати моніторингу якості води на столичних пляжах

 

На більшості столичних пляжах якість води не відповідає санітарним нормам. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського міського центру контролю та профілактики хвороб. 

За даними Державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", проблеми виявили після планових моніторингових досліджень води відкритих водойм на пляжах Києва за договором з комунальним підприємством "Плесо". 

За результатами моніторингу якості води відкритих водойм в зонах рекреації столиці протягом тижня встановлено: 

·       на пляжах "Тельбін", "Золотий" виявлено перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички; 

·       за санітарно-хімічними показниками не відповідає вода поверхневих водоймищ, відібраних на пляжах "Райдуга", "Галерний", "Вербний", "Пуща Водиця"; 

·       біологічне споживання кисню вище норми, на пляжі "Тельбін"; ·       землистий запах водойми на пляжі "Райдуга" — запах рибний. 

Води відкритих водойм, відібраних на пляжах Києва, а саме — пляжі "Дитячий", "Передмістна Слобідка", "Венеція", "Веселка", "Чорторий", озеро "Троєщина", відповідають чинним нормативам по всім показникам. 

Нагадаємо, для офіційно закритих пляжів у Києві під час воєнного стану планують закупити майже 12 тисяч тон піску. Мова йде про оновлення території семи місць відпочинку. Однак, пляжний сезон у Києві офіційно не відкривали ані торік, ані у цьому році. Замовником у тендері є комунальне підприємство "Плесо". За пісок для столичних пляжів готові заплатити понад 6,5 мільйонів гривень. 

Найбільше витратять на центральний пляж. Аукціон з пошуку підрядника призначили на 23 червня. Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)