Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГКиїв повернувся до переліку найдорожчих міст світу
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київ повернувся до переліку найдорожчих міст світу

Через війну в Україні, Київ минулого року до рейтингу не вносили, проте 2023-го українська столиця опинилася суттєво нижче, ніж 2021-го

 

Через війну в Україні, Київ минулого року до рейтингу не вносили, проте 2023-го українська столиця опинилася суттєво нижче, ніж 2021-го.

За вартістю життя у світі Київ посів 132 місце у рейтингу найдорожчих міст світу. Про це йдеться у дослідженні EIU Worldwide Cost of Living.

Загалом у рейтинг потрапили 173 мегаполіси. 2022 року столицю України виключили зі списку через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. А до цього, 2021 року, Київ посідав 118 місце.

Зазначимо, що очолюють рейтинг найдорожчих міст світу Сінгапур (місто-держава, що розташоване на островах Південно-Східної Азії — ред.) і Цюріх (місто на північному сході Швейцарії — ред.).

Дослідження показало, що в середньому ціни зросли на 7,4% у порівнянні з минулим роком.

Сінгапур вдев’яте за останні одинадцять років зберіг першу позицію найдорожчого міста світу, випередивши Нью-Йорк (США), який цього року опустився на третє місце.

Незважаючи на те, що три міста США (Нью-Йорк, Лос-Анджелес і Сан-Франциско) входять до першої десятки, міста Північної Америки в середньому опустилися в нашому рейтингу вартості життя.

"На Західну Європу припадає чотири з десятки найдорожчих міст через постійну інфляцію продуктів харчування та одягу разом із підвищенням курсу валют регіону", — кажуть автори рейтингу.

Москва та Санкт-Петербург зазнали найбільшого падіння

Через санкції, які послабили курс рубля, столиця РФ та ще один російський мегаполіс Санкт-Петербург впали у рейтингу.

"Незважаючи на вплив повномасштабного вторгнення РФ в Україну, ціни на продукти харчування в Росії продовжують стрімко зростати. Цьогорічне опитування Worldwide Cost of Living показало, що в середньому вартість підвищилася на 7,4% у річному обчисленні в місцевій валюті на понад 200 товарів і послуг, які найчастіше використовуються. Це означає зниження порівняно з рекордним зростанням на 8,1%, зареєстрованим минулого року, але зростання цін залишається значно вищим за тенденцію 2017-21 років", — йдеться у дослідженні.

Незважаючи на те, що цьогоріч опитування охоплює 173 найбільших міста світу, середній глобальний показник був розрахований шляхом виключення Києва (який не досліджували у 2022 році) та Каракаса, що все ще потерпає від гіперінфляції, як це було торік.

 

 

 
Коментарі (0)