Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаФранцузи запропонували план скорочення газоспоживання в столиці
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Французи запропонували план скорочення газоспоживання в столиці

Французька компанія розробила план підвищення енергоефективності теплозабезпечення в кількох мікрорайонах столиці. Реалізація цього проекту дозволить скоротити споживання газу на 31% від поточного рівня.

Французькі консультанти підготували план підвищення енергоефективності теплозабезпечення в трьох мікрорайонах Києва. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

Як йдеться у повідомленні, французька компанія «Seureca» презентувала результати дослідження та свої рекомендації щодо модернізації системи централізованого теплопостачання м. Києва в в районах: пр-т. Науки, Татарка і Пуща-Водиця.

Для їх реалізації консультанти запропонували укрупнити мережі, скоротити кількість працюючих котелень з 22 до 4-х, встановити індивідуальні теплові пункти в кожному будинку, а також перекласти деякі ділянки теплотрас.

Зазначається, втілення у життя цього проекту дозволить скоротити споживання газу на 31% від поточного рівня в зазначених мікрорайонах. Вартість проекту становить 25 млн євро, термін реалізації - 3 роки.

Примітно, наступний етап передбачає вибір із запропонованих заходів тих, які забезпечать найбільший ефект економії газу за мінімальний термін. На кожен з видів заходів французькі консультанти запропонували види фінансування, серед яких - кошти приватних інвесторів, позики, кошти міста, кошти організацій,що фінансують проекти в сфері енергозбереження.

Нагадаємо, в січні 2015 року «Київенерго», «Seureca» та КМДА було підписано меморандум про співпрацю у сфері підвищення енергоефективності та ресурсозамещення. Французька компанія розробила комплекс заходів, націлених на скорочення споживання газу в системі столичного теплопостачання.

Окрім того, консультантами було розраховано терміни окупності інвестицій в запропоновані заходи, а також ефективність їх реалізації з точки зору досягнення найбільшого рівня економії газу за короткий термін.

Довідка:

Консалтингова компанія «Seureca» - інжиніринговий підрозділ групи «Veolia». Veolia Environnement» - французька компанія, що веде діяльність в чотирьох основних сферах: енергетики, водопостачання та водовідведення, поводження з твердими відходами та транспорту. «Seureca» пропонує повний комплекс консультаційних послуг у сфері енергетики та комунального господарства національним урядам, місцевій владі і приватним компаніям.

 
Коментарі (0)