Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиян агітують за короткі штори і темно-коричневі батареї
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киян агітують за короткі штори і темно-коричневі батареї

Важлива порада: фарбувати батарею у темно-коричневий колір. Доведено, що він найкраще віддає тепло (8-10º С). Крім того, якщо штори – довгі, то майже 20% тепла йде на обігрів вікна

У столичній держадміністрації розпочато тренінг з енергозбереження для спеціалістів call-центру та представників засобів масової інформації.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Зокрема, 1 березня фахівці Головного управління енергетики, енергоефективності та енергозбереження спільно з проектом USAID «Реформа міського теплозабезпечння в Україні» провели перше навчання із зазначеної теми. Упродовж занять профільні керівники розказали про основні елементарні заходи з теплоізоляції, дотримуючись яких, кияни зможуть самостійно утеплити будинки, тим самим підняти температуру у квартирі.

Так, стало відомо, що майже 30% тепла виходить з оселі через шпарини у дверях та вікнах. Заклеївши вікна та провівши теплоізоляційні заходи, можна підвищити температуру у квартирі на 4-5° С.

Окрім вікон та дверей тепло виходить і через вентиляційні отвори, особливо це стосується останніх поверхів. Оскільки вентиляційні отвори наглухо закривати не можна, необхідно обладнати їх спеціальними дверцятами або шматком картону. Це допоможе підвищити температуру на 5-7º С.

У разі якщо батареї недостатньо нагріваються, проблемою може бути утворення повітряних пробок. Необхідно відкрутити клапан на батареї і дочекатися, поки потече вода.

Також до 20% тепла з кімнати забирають і декоративні панелі на батареях. Крім того, тепловіддача батарей, які розміщені в нішах, на 10% менша, ніж у тих, які виступають в кімнату. Більше того, вкритий фольгою теплозахисний екран, розміщений між стіною та батареєю, здатен підвищити тепловіддачу радіатора на 20%. При цьому витрати на опалення приміщення зменшуються на 4%. Фахівці радять наклеїти фольгу за ДСП та розмістити на стіні за батареєю.

Ще одна не менш важлива порада: фарбувати батарею у темно-коричневий колір. Доведено, що він найкраще віддає тепло (8-10º С). Крім того, якщо штори – довгі, то майже 20% тепла йде на обігрів вікна, а не кімнати. Штори, які не закривають батарею, дають можливість теплу надходити у кімнатний простір.

Для збереження тепла у кімнаті фахівці радять закривати скло на ніч короткими шторами (взимку через скло у вікні втрачається 10-14% тепла), а також закривати вхідні двері та засклити вікна у під’їздах. Це допоможе зберегти тепло у всіх приміщеннях будинку.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)