Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиянам вимкнуть гарячу воду заради опалення
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам вимкнуть гарячу воду заради опалення

Киян готують до труднощів з теплопостачанням взимку. За даними КМДА, наразі дефіцит газу для проходження опалювального сезону в столиці сягає близько 50% від потреби. Задля економії палива містянам продовжать вимикати гарячу воду.

Аби підготувати столицю до опалювального сезону 2014-2015 років, у Київській міській державній адміністрації пропонують орієнтуватися на альтернативні види енергії та енергозбереження. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі КМДА.

Наразі дефіцит газу в столиці сягає близько 50% від потреби. «У першу чергу ми вивчаємо можливість застосування альтернативних видів енергії для безперебійного забезпечення теплом об’єктів соціальної інфраструктури: відділень лікарень, особливо хірургічних, пологових будинків, шкіл, дитячих садків тощо. При цьому одним із основних завдань є енергозбереження та зменшення втрат тепла», – підкреслив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.
 
Також у міськадміністрації заявили, що кількість будинків, відключених від гарячого водопостачання, збільшуватиметься. «Обмеження використання газу через відключення гарячої води у столиці зумовлене надскладною ситуацією в державі: як у військово-політичному, так і у економічному плані», – повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький. Він зазнчив, що ті запаси газу, які є зараз у державі, чітко регламентовані та розподілені між регіонами. Зокрема, Києву відведено 1,2 млрд  кубометрів газу, що мають бути використані саме на опалення. Але ця кількість недостатня для проходження стабільного опалювального сезону та отримання комфортної температури.У зв’язку з цим, як зазначив Дмитро Новицький, київська влада готується до дуже складної зими.
 
Крім того пан Новицький зауважив, що держава потурбувалася про малозабезпечених українців, яким буде складно оплачувати комунальні послуги.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», новий механізм компенсацій за оплату послуг ЖКГ не враховує інтереси незаможних громадян, але залишає прогалини для здешевлення «комуналки» споживачам з доходами вище середнього.
 
Коментарі (0)