Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКияни економлять, сплачуючи за послуги ЖКГ
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кияни економлять, сплачуючи за послуги ЖКГ

Кияни зекономили 282,6 млн грн, сплачуючи за житлово-комунальні послуги до 20 числа.

У столиці півтора року діє стимулюючий тариф на житлово-комунальні послуги. Завдяки цьому, споживачі зекономили 282,6 млн грн, сплачуючи до 20 числа. Таким чином, у середньому щомісяця кияни економлять 15,7 млн грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі КМДА.

«Впровадження механізму знижок у лютому 2011 року не тільки стимулювало мешканців вчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги та розраховуватися з боргами, а й стабілізувало економічні показники підприємств. Крім того, застосування двох розмірів тарифів дало можливість споживачам щомісяця економити», – акцентував перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Так, у серпні поточного року знижка була застосована до 655 тис. особових рахунків, що складає 85% від їхньої загальної кількості. Загалом за півтора року дії двох тарифів залежно від терміну оплати, знижка застосована до 706 тис. особових рахунків, це складає 92% від загальної кількості.

Більше того, зріс рівень сплати за житлово-комунальні послуги, зокрема, у 2009 році він склав 79%, у 2010 році – 86%, а у 2011-2012 роках – 92%.

Як проінформували у комунальному підприємстві «Головний інформаційно-обчислювальний центр», найбільше особових рахунків, у яких застосовується знижка, у Дніпровському (97 тис.), Деснянському (92 тис.) та Святошинському (85,5 тис.) районах.

Нагадаємо, у лютому 2011 року розпорядженням КМДА встановлено, що тарифи для здійснення розрахунків з населенням за спожиті житлово-комунальні послуги застосовуватимуться в залежності від терміну оплати, тобто не пізніше або після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим.

 
Коментарі (0)