Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортКияни платитимуть за проїзд майже вдвічі більше
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кияни платитимуть за проїзд майже вдвічі більше

Ціни на проїзд в столичному громадському транспорті зростуть. З наступного місяця кияни платитимуть 3 грн за одну поїздку. Наразі квіток на проїзд у трамваї та тролейбусі коштує 1,5 грн, а у метро - 2 грн.

Новий тариф на проїзд у комунальному транспорті планується ввести в дію з 1 лютого. Вартість разової поїздки складатиме 3 грн. Про це в ефірі ТРК «Київ» заявив заступник голови КМДА Михайло Костюк, повідомили «Україні Комунальній» у прес-службі Київської міської державної адміністраціі.

Разом із тим, він наголосив, що оптовий споживач транспортних послуг не відчує подорожчання, оскільки вартість проїзних залишиться на рівні 2013 року. Так, проїзний квиток на місяць на будь-який один наземний вид транспорту складатиме 80 грн, на два – 130 грн, на всі види наземного громадського транспорту - 160 грн. Проїзний для метрополітену коштуватиме 95 грн, для метро та одного з видів наземного транспорту – 150 грн. Проїзний на всі види громадського транспорту коштуватиме 230 грн, як і сьогодні.

Вартість будь-якого проїзного для студентів відповідно до законодавства складає 50% від повної вартості проїзного квитка. Крім того, збільшення вартості разової поїздки комунальним транспортом не торкнеться незахищених верств населення. Усі пільговики, які отримали таке право, й надалі користуватимуться транспортними послугами безкоштовно.

Михайло Костюк також зауважив, що після зміни тарифу жетони метрополітену змінять колір із синього на зелений, вигляд проїзних квитків залишиться незмінним.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», столична влада не могла визначитися з датою подорожчання проїзду в транспорті. Раніше чиновники заявляли про підняття цін з 25 січня 2014 року. 

 
Коментарі (0)