Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКияни заборгували за світло сотні мільйонів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кияни заборгували за світло сотні мільйонів

Столиця заборгувала «Київенерго» за електроенергію більше 700 млн грн. Найбільшими боржниками стали комунальні підприємства. Однак, населення навпаки – скоротило свої борги.

Кияни збільшують заборгованість за спожиту електричну енергію. Станом на 1 січня 2015 робу борг за світло за 12 місяців минулого року перед «Київенерго» збільшився, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року,  на 116,96 млн грн та становив 711,97. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі  ПАТ «Київенерго».

Комунальні підприємства Києва за минулий рік збільшили заборгованість на 89,6 млн грн. (24,85), яка досягла 451,1 млн грн. Найбільшими боржниками за спожиту електроенергію є  ПАТ «АК «Київводоканал», чия заборгованість з 1 січня 2014 р. зросла на 13,8% і на 1 січня 2015 р. складає 268,4 млн грн, КП «Київпастранс» (+59,4%) – 43,8 млн грн, КП «Київський метрополітен» (605,3%) – 26,3 млн грн.

Столичні промислові підприємства збільшили свій борг на 55,5% до 45,8 млн грн, бюджетні установи – на 55,1% до 12,8 млн грн.

Також, в 24 рази зросла заборгованість бюджетів з відшкодування пільг та субсидій за електроенергію населенням та складає 4,8 млн грн. Одночасно, борги населення скоротилися на 2,3% та складали на 1 січня цього року 129,1 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в окупованому Росією Севастополі кожні шість місяців протягом двох років будуть підвищуватися тарифи на комунальні послуги.

 
Коментарі (0)