Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» Ахметова після банкрутства залишилася винна 2,3 мільярда
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київенерго» Ахметова після банкрутства залишилася винна 2,3 мільярда

Борги збанкрутілого "Київенерго" Ахметова склали 2,3 мілліардаХозсуд Донецької області своєю ухвалою в рамках справи про банкрутство АТ "К.Енерго" включив до реєстру вимоги кредиторів на 2 , 3 млрд грн

Борги збанкрутілого "Київенерго" Ахметова склали 2,3 мілліардаХозсуд Донецької області своєю ухвалою в рамках справи про банкрутство АТ "К.Енерго" (до серпня 2019 року мало назву АТ "Київенерго", кінцевий бенефіціар - Рінат Ахметов) включив до реєстру вимоги кредиторів на 2 , 3 млрд грн.

Про це свідчить рішення суду від 12 серпня, передає БізнесЦензор з посиланням на Finbalance.

У тому числі до реєстру включено вимоги "Київгазу" на 286,7 млн.грн грн, "Нафтогазу" на 162,4 млн грн, "Укртрансгазу" на 674,8 млн грн, "Київводоканалу" на 73 млн грн і ТОВ "Техпремпоставка" Ріната Ахметова на 1,1 млрд грн.

Ініціатор процедури банкрутства АТ "К.Енерго" - ПрАТ "Науково-виробнича компанія" Гірничі машини "(в держреєстрі кінцевим бенефіціаром значиться Вікторія Дзюба, у компанії можуть бути партнерські зв'язки з холдингом" Гірські машини "(Corum Group) Ахметова.

Як повідомлялося, Господарський суд Донецької області своїм визначенням від 18 листопада 2019 року відкрив провадження у справі про банкрутство АТ "К.Енерго" (до серпня 2019 року мало назву АТ "Київенерго").

Нагадаємо, в жовтні 2018 року новостворене комунальне підприємство "Київтеплоенерго" підписало мирову угоду і прийняв на себе борг компанії "Київенерго" Рината Ахметова перед "Нафтогазом" на 2,4 млрд грн. В цілому, заборгованість "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз" становила на той момент приблизно 3,3 млрд грн.

При цьому КП "Київтеплоенерго" відмовилося стати правонаступником штрафів, нарахованих на борги "Київенерго". Влада Києва відзначали, що питання по цих боргах будуть вирішуватися в судовому порядку.

КП "Київтеплоенерго" також викупило майно та техніку, що належали "Київенерго".

Рішення розірвати договір з "Київенерго" і повернути теплової комплекс громаді київська влада ухвалила в червні 2017 року. Теплоенергетичний комплекс, який складається з ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і ще близько 100 тисяч об'єктів, 17 років перебував під управлінням "Київенерго".

 

 
Коментарі (0)