Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» потопає в боргах
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київенерго» потопає в боргах

У «Київенерго» скаржаться на недофінансованість та борги перед компанією. Лише за лютий-січень споживачі заборгували підприємству більше 500 млн грн. У компанії просят якнайшвидше виплатити необхідні кошти.

В «Київенерго» відзвітували про фінансовий стан компанії. Борг споживачів за теплову енергію за січень-лютий зріс більш ніж на 500 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі підприємства.

Загалом, борг споживачів столиці за теплову енергію перед «Київенерго» з 1 січня 2014 року зріс на 29% або на 507,8 млн грн і станом на 1 березня 2014 року становив 2,252 млрд грн.
 
«При цьому заборгованість за теплову енергію установ, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, за 2 місяці поточного року збільшилась на 49% або на 276,3 млн грн, до 845 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, заборгованість цих споживачів зросла у 1,7 рази або на 357 млн грн. 
 
Зокрема, заборгованість установ, що фінансуються з державного бюджету, з початку 2014 р. зросла у 7,9 разів і становила 123,7 млн грн, а установ, що фінансуються з міського та районних бюджетів — на 30,4% — до 721,3 млн грн.
 
Найбільшими боржниками за спожиту теплову енергію станом на 01.03.2014 є установи освіти, які фінансуються з районних бюджетів — 525,9 млн грн та лікувальні установи, фінансування яких здійснюється з міського бюджету — 136,8 млн грн.
 
Заборгованість житлово-експлуатаційних організацій м. Києва в січні-лютому ц.р. збільшилась на 19% або на 216 млн грн і досягла 1,234 млрд грн.
 
Крім цього заборгованість бюджету перед «Київенерго» по відшкодуванню різниці в тарифах (КРТ) на теплову енергію станом на 1 березня 2014 р. перевищила 555,7 млн грн», – звітують в прес-службі компанії.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», тарифи на газ для населення виростуть на 50%. За новими цінами українці платитимуть вже в травні. Проте, остаточні показники будуть відображені в урядовій постанові пізніше.
 
Коментарі (0)