Рус Укр
ГоловнаЗапитання експертуТеплоенергетикаКиївенерго відключатиме злісних боржників від електроенергії
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київенерго відключатиме злісних боржників від електроенергії

ПАТ «Київенерго» вимагає від споживачів електроенергії - юридичних осіб погасити борги.

ПАТ «Київенерго» вимагає від споживачів електроенергії - юридичних осіб погасити борги. Станом на 1 березня 2012 року, сума боргу цієї категорії споживачів становить 1,225 млрд гривень.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

Найбільші борги накопичили компанія «Київводоканал» (1,018 млрд гривень), комунальні підприємства «Київпастранс» (24 млн гривень), «Київський метрополітен» (19,2 млн гривень) і районні управління житлового господарства (44,7 млн гривень).

Борги установ, що фінансуються з державного бюджету, сягнули 32,6 млн гривень.

Найбільші боржники: Національний авіаційний університет (1,657 млн гривень), Національна телекомпанія України (1,362 млн гривень), НСК «Олімпійський» (1,234 млн гривень), Державна податкова служба (889,9 тис. гривень), Міністерство фінансів ( 418,6 тис. гривень).

Установи, що фінансуються з місцевих бюджетів, заборгували 25,1 млн гривень. Це районні управління освіти, медичні установи, комунальні підприємства.

Наприклад, борг за електроенергію управління освіти Дарницької райадміністрації сягнув 1,020 млн гривень, «Київського зоопарку» – 412 тис. гривень, «Київдорсервісу» – 796 тис. гривень.

Борг промислових підприємств становить 15,4 млн. гривень. Найбільші боржники – завод «Буревісник» з боргом 5,454 млн. гривень, завод «Більшовик» – 735,9 тис. гривень.

У разі непогашення боргів Компанія має намір відключити боржників від електропостачання. Про це ПАТ «Київенерго» повідомила їх в установленому порядку. Також були повідомлені відомства, в чиєму підпорядкуванні знаходяться боржники.

«У багатьох випадках боржники прикриваються відсутністю фінансування. Але самі навіть не вживають конкретних кроків для того, щоб це фінансування виділялося. У підсумку, борги щомісяця збільшуються, і їхнє погашення стає реальною проблемою для бюджету будь-якого рівня. Законодавство забороняє постачати електроенергію безкоштовно, тому ми змушені вдатися до активних дій з відключення боржників.

Без повної оплати за відпущену споживачам електроенергію ПАТ «Київенерго» не може повністю розрахуватися з Енергоринком і виконати всі заплановані заходи з підвищення якості послуг, що надаються клієнтам. Якщо Енергоринок недоотримує кошти, він не може розраховуватися з виробниками електроенергії, а ті – платити за енергетичну сировину, інвестувати в надійність обладнання. В результаті боржники роблять заручниками ситуації всю енергогалузь і сумлінних споживачів», – констатує директор СВП «Енергозбут» ПАТ «Київенерго»» Олексій Савенков.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)