Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКиївським будинкам обіцяють більше прав
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київським будинкам обіцяють більше прав

Розширення повноважень столичних ОСНів допоможе місту ефективніше та оперативніше вирішувати низку нагальних питань, зокрема, у підтриманні правопорядку та благоустрою територій.

Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади надасть київській громаді більш ефективні механізми для вирішення важливих питань на місцевому рівні. Серед основних завдань реформування – децентралізація системи управління та забезпечення фінансової самостійності вулиць, кварталів, мікрорайонів, де створені органи самоорганізації.

Про це сказав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час конференції представників органів самоорганізації населення столиці щодо реформування системи місцевого самоврядування столиці, інформує прес-служба КМДА.

За його словами, одним із аспектів реформування місцевого самоврядування є розширення повноважень ОСН шляхом делегування їм цих повноважень. Сьогодні це питання набуває все більшої актуальності.

Голова КМДА підкреслив, що кияни неодноразово демонстрували готовність брати участь в управлінні містом: допомагали складати програми ремонту будинків, прибудинкових територій, ліфтів, дитячих майданчиків та контролювати їхнє виконання. Активна громадянська позиція киян допомагала міській владі боротися із незаконною забудовою столиці, зі знищенням зелених зон. Однак, Олександр Попов переконаний, що вплив громади може і має бути набагато сильнішим.

На сьогоднішній день у Києві нараховується 118 ОСН, які пройшли передбачену законом процедуру легалізації. З них 47 будинкових комітетів, 7 квартальних, 4 вуличних і 60 комітетів мікрорайонів. Вони об’єднують 750 тисяч мешканців Києва. Передбачається, що до кінця року в Києві буде близько 150 ОСН.

Київська міська державна адміністрація та органи самоорганізації населення активно взаємодіють, зокрема у напрямі сприяння діяльності правоохоронним органам, благоустрою територій, вирішення питань житлово-комунальної сфери, обговорення реформування системи медичного обслуговування та розвитку первинної медико-санітарної допомоги.

Одним з основних повноважень ОСН залишається вирішення питань благоустрою територій. Органи самоорганізації населення активно долучаються до роботи громадських інспекторів з благоустрою. 36 представників ОСН уже виконують функції громадських інспекторів.

За підсумками конференції голова КМДА запропонував керівникам ОСН внести пропозиції щодо розширення функцій органів самоорганізації населення, а також запропонувати більш ефективний механізм взаємодії з міською та районною владою.

Також Олександр Попов доручив головам районів максимально сприяти діяльності органів самоорганізації населення, налагодити постійний тісний зв’язок та співпрацю з керівниками та членами ОСН, а також скласти перелік повноважень, які вони готові делегувати комітетам місцевого самоврядування.

 
Коментарі (0)