Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київводоканал» навчатиметься у шведів добувати тепло зі стоків
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Київводоканал» навчатиметься у шведів добувати тепло зі стоків

Під час зустрічі шведської делегації із начальником БСА В.Бражником, обговорювались можливості впровадження технології використання теплових насосів на території станції

ПАТ «АК  «Київводоканал» вже протягом тривалого часу розробляє ряд проектів з енергозбереження. Зокрема найбільшу цікавість Товариство висловлює до систем опалення та гарячого водопостачання, які працюють за рахунок теплової енергії.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Товариства.

Впродовж 13-14 лютого 2012 року в рамках програми з енергозбереження в складі делегації фахівців ПАТ «АК «Київводоканал» відвідав Берт Андерсен – енергетичний експерт шведської компанії TERMOECONOMI, яка є провідним підприємством у галузі будівництва та впровадження великих теплонасосних станцій в світі.

Зокрема, під час зустрічі представників  делегації із начальником БСА  Володимиром Бражником, відбулось обговорення можливості впровадження технології використання теплових насосів на території станції. На думку пана Андерсена, потенціал видобутку теплової енергії з очищених стічних вод настільки великий, що при впроваджені теплонасосної станції він дозволить забезпечити опалення та гаряче водопостачання не лише всіх без винятку споруд БСА, але й прилеглих житлових масивів.

Враховуючи  об’єми споживання електроенергії на станції аерації, які сьогодні складають в середньому 380 тис. кВт-год. на добу, впровадження теплонасосного обладнання окупиться в найкоротші строки та дозволить економити значні кошти, а також зробити суттєвий вклад в охорону довкілля.
 

Довідка:

Теплові насоси є однією з найефективніших технологій альтернативного видобутку енергії. Вони здатні відбирати тепло з води, ґрунту, повітря та ряду інших носіїв, температура яких не опускається нижче абсолютного нуля (-273,15 °C). Утилізуючи низько-потенційне тепло, теплові насоси перетворюють його на теплову енергію, яка може використовуватись для опалення приміщень та підігріву води.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)