Рус Укр
ГоловнаКиївські будніБлагоустрійКомісія з питань ЖКГ підтримала петицію щодо визнання котів частиною екосистеми Києва
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Комісія з питань ЖКГ підтримала петицію щодо визнання котів частиною екосистеми Києва

Вчора на засіданні постійної комісії КМР з питань ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу депутати підтримали петицію щодо визнання котів частиною екосистеми Києва
Автор звернення Вікторія Кирилюк зазначає, що в столиці спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. “З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства”, - наголошує автор ініціативи. За словами Вікторії Кирилюк також слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації - знищення гризунів.
 
На комісії з питань житлово-комунального господарства депутати також заслухали альтернативну точку зору мешканців Дніпровської району. Представники кількох будинкових кооперативів проти, аби безпритульні тварини безперешкодно проживали на дахах та у підвалах, адже можуть бути носіями низки небезпечних хвороб та провокувати алергічні реакції.
 
Комісія вирішила підтримати електронне звернення та доручила виконавчому органу Київради (КМДА) розробити цілісну програму реалізації петиції. Презентувати її мають уже за місяць. Також свій висновок мають надати фахівцям з дотримання санітарних норм.
 

Нагадаємо, петиція “Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва, дозволити їм вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів” набрала 10117 голосів та була прийнята до розгляду. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
22 Лютого 2017 p. 21:50
"...в столиці спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель." --------------------------------------------------------ПІДВАЛЬНІ ПРИМІЩЕННЯ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ Є СУСПІЛЬНОЮ ВЛАСНІСТЮ МЕШКАНЦІВ БУДИНКУ, АЛЕ ОСТАННІМ ЧАСОМ ЖЕКИ ВСЕ ЧАСТІШЕ НАМАГАЮТЬСЯ ПЕРЕШКОДЖАТИ МЕШКАНЦЯМ КОРИСТУВАТИСЯ СВОЄЮ ВЛАСНІСТЮ , НАПРИКЛАД, ШЛЯХОМ НАВІШУВАННЯ СВОЇХ ЗАМКІВ НА ДВЕРІ ДО ПІДВАЛЬНИХ ПРИМІЩЕНЬ.
Коля Пухов
22 Лютого 2017 p. 21:53
Можливо від цього ЖЕКІВСЬКОГО СВАВІЛЛЯ ЧАСТО СТРАЖДАЮТЬ КОТИ.