Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоНайскандальнішим столичним довгобудом займеться уряд
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Найскандальнішим столичним довгобудом займеться уряд

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк ініціюватиме розгляд на засіданні Уряду постанови, присвяченої добудові одного із найскандальніших довгобудів столиці – житлового комплексу «Дніпровські вежі».

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Мінрегіону.

«Внесіть у протокол засідання, що я, як член Уряду, ініціюю і внесу на розгляд Кабінету Міністрів відповідну постанову. Однак це те, де ми повністю можемо діяти, бо там є державне замовлення. А там, де не можемо – забудовник повинен знати, що не добудувати об’єкт, або затягувати його здачу в експлуатацію буде «собі дорожче», – заявив Анатолій Близнюк на засіданні Міжвідомчої комісії з підготовки пропозицій для вжиття невідкладних заходів щодо завершення спорудження проблемних об’єктів житлового будівництва.

Нагадаємо, замовником будівництва житлового комплексу «Дніпровські вежі» є командування Внутрішніх військ МВС України, а будівництво фактично не здійснюється уже кілька років, незважаючи на високий ступінь будівельної готовності.

Чергове засідання Міжвідомчої комісії мало дві мети. У першу чергу – виробити низку заходів, які б унеможливили появу довгобудів, а також практичні заходи для добудови тих недобудов, які уже виникли.

Довідково: За даними, які надали Мінрегіону України обласні державні адміністрації, на початок жовтня в країні налічується 656 об’єктів житлового будівництва з порушенням термінів вводу в експлуатацію. 208 із них визнані проблемними, перспектива добудови яких не визначена. Абсолютним лідером за кількістю проблемних об’єктів є Київ – 51 довгобуд. По 25 проблемних об’єктів мають Київська та Одеська області, 19 – Хмельницька, 17 – Тернопільська. У решті регіонів проблемних довгобудів переважно налічується по 3 – 5 одиниць, найбільша їх кількість не перевищує 9-ти. При цьому в Луганській, Сумській та Херсонській областях проблемних об’єктів не виявлено.

 
Коментарі (1)
Михаил
12 Жовтня 2012 p. 14:28
По моему, нужно думать не о завершении строительства, а о сносе этих скелетов. Или они через пару лет сами начнут разлагаться.