Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортНові столичні автобуси будуть «дружніми» до інвалідів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Нові столичні автобуси будуть «дружніми» до інвалідів

Усі нові автобуси обладнані спеціальними пандусами. Крім того, водії, котрі працюватимуть на новому рухомому складі, пройшли спеціальні тренінги

Усі нові автобуси та тролейбуси, придбані для Києва за кредитні кошти ЄБРР, відповідають вимогам програми «Безбар’єрне середовище».

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

«По-перше, усі нові автобуси обладнані спеціальними пандусами. Крім того, водії, котрі працюватимуть на новому рухомому складі, пройшли спеціальні тренінги. Вони знають, як допомагати пасажирам з особливими потребами. Із появою нового транспорту столиця стала на крок ближчою до європейського рівня «безбар’єрного середовища», – зазначив з цього приводу голоа КМДА Олександр Попов.

Цього року у Києві передбачено реалізувати ще низку проектів, спрямованих на створення відповідних умов для інвалідів-спинальників. Зокрема, планують знизити бордюри поблизу зупинок громадського транспорту, пішохідних переходів, магазинів, аптек, театрів та музеїв, аби люди з особливими потребами могли безперешкодно дістатися соціальних та культурних об’єктів.

Нагадаємо, як повідомляла «У.К.», 28 лютого голова Київської міської держадміністрації О.Попов провів огляд нового рухомого складу в автобусному парку №6 КП «Київпастранс». За словами столичного міського очільник, буквально за 7-10 днів на маршрути вийде понад 100 одиниць нового рухомого складу. Протягом наступних трьох місяців Київ отримає ще близько 300 одиниць техніки.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (1)
Sergiy
29 Лютого 2012 p. 09:23
Характерно, что автобусы не Львовского производства, а Минского. Спрашивается: ПОЧЕМУ МЫ ДЕНЬГИ ЕБРР ОТДАЛИ БЕЛАРУСАМ, А НЕ УКРАИНЦАМ? Если наши автобусы неконкурентоспособны - зачем тянуть этот якорь, производящий металлолом? Не понимаю, как власть этого не видит (или не хочет видеть). Что же касается автопандусов, то их втопчут в грязь (в прямом смысле) в первый же месяц эксплуатации. А автобус угонят злодеи, пока водитель будет играться с заклинившим пандусом. Ведь у нас в Столице автобусы не подъезжают к бордюру на остановках(?), а ведь Минский автобус ставит порог в уровень бордюра на остановке - так придумали конструкторы. Может, курсы для водителей провести на тему "как принимать пассажиров"? Словом, дорогостоящая абсурдная беда.