Рус Укр
ГоловнаКиївські будніБлагоустрій«Печерний» Київ - гордість чи ганьба
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Печерний» Київ - гордість чи ганьба

«Україна Комунальна», продовжуючи свої прогулянки районами Києва, вирішила перевірити, чи відповідає рівень благоустрою Печерська гордому званню найпрестижнішого та елітного району в місті.

Печерський район - серце столиці. Цікаво, що «серце» у Києва невелике - всього 27 квадратних кілометрів, але який киянин не мріє жити в епіцентрі ділового та культурного столичного життя? «Україна Комунальна», продовжуючи свої прогулянки районами Києва, вирішила перевірити, чи відповідає рівень благоустрою Печерська гордому званню найпрестижнішого та елітного району в місті.

Почати варто, мабуть, з того, що історія Печерська тісно пов'язана з історичним розвитком міста. Тут, за переказами князь Олег убив знаменитих Аскольда і Діра, тут же стоять легендарні київські «лисі гори», а святі Антоній і Феодосій заснували в печерах, викопаних поблизу села Берестового, монастир, який зараз всьому світу відомий як Києво-Печерська лавра. Саме від слова «печера» і походить назва Печерського району.

Головна його особливість - це розташування. У цьому районі багато культурних установ,  промислових підприємств, науково-дослідних і проектних інститутів, музеїв, палаців і будинків культури. При цьому, порівняно з іншими київськими районами, транспортна інфраструктура Печерська - одна з кращих у місті: сюди можна безперешкодно дістатися на муніципальному транспорті - маршрутні таксі, тролейбуси, автобуси ходять тут набагато частіше, а також доїхати можна, скориставшись метро.

Їздити по Печерському району комфортно: асфальтове покриття в належному стані, так що ризику провалитися в глибоку яму практично немає. Магістральні дороги, такі як бульвар Лесі Українки, бульвар Дружби Народів, вулиця Кіквідзе, Набережне шосе - одні з кращих в місті. Видно, що час та опади їх не пожаліли, але за районної інфраструктурою вчасно доглядають: вибоїни в асфальті засипані, покладено нове дорожнє покриття. Втім, враження від гарних доріг може зіпсувати прогулянка в печерських дворах та провулках: дороги в дрібних ямах і вибоїнах. При цьому зрозуміло, що масштабного ремонту вони все ж не потребують - досить невеликого відра щебеню, щоб засипати кожну.

Іншим районам столиці є чому «повчитися» у Печерська - і насамперед, чистоті. Під час прогулянки по околицях району нам зустрілися лише 4 переповнених сміттєвих контейнера і 3 урни.

Справедливості заради, не можна сказати, що у дворах чи на зупинках - ідеальна чистота, але порівняно з іншими київськими районами, сміття фактично немає. Але точно варто звернути увагу на ділянку Паркової дороги (від Петрівської алеї до площі Слави): всюди сміття, розбиті пляшки, сходи зруйновані.

Поруч із Парковою дорогою - знаменитий Хрещатий парк, який так само потребує прибирання і вивезення сміття. А ось за порядком в районі Аскольдової могили комунальники та мешканці району стежать. Між іншим, якщо пройтися вгору до площі Слави, то звідти відкривається прекрасний вид на Дніпро і лівобережний Київ.

У парку Вічної Слави приємно прогулятися, і сміття там як мінімум збирають - біля входу з боку пл. Слави купа мішків з відходами, готові до вивезення. Печерський ландшафтний парк нічим не гірший.

Разом з тим, як і інші райони столиці, Печерськ «страждає» від нестачі вуличного освітлення. Картина в принципі знайома: на основних магістральних вулицях горять ліхтарі, а ось у дворах і провулках - темно.

Однак, Печерськ це не псує, а навіть надає йому колорита. Тут можна не просто відпочити і приємно провести час, але й відчути дух стародавнього Києва, зануритися в його історію, відвідавши музеї та галереї, а також на оглядовому майданчику насолодитися красою не тільки Києва, але і його району, який, немов скріпкою, поєднав правий і лівий береги столиці. 

Михайло Виговський

 
Коментарі (0)