Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Повітряний експрес» літатиме Києвом
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

«Повітряний експрес» літатиме Києвом

Пасажирів возитимуть потяги з 6-7 вагонів, які будуть подаватися з інтервалом в 40-50 хвилин.

Швидкісну електричку Повітряний експрес, яка курсуватиме від Центрального залізничного вокзалу до аеропорту Бориспіль, почнуть будувати в жовтні цього року. Перші пасажири зможуть скористатися послугами електрички у 2014 році.

У Держінвестагентстві зазначили, що проект буде коштувати 372 млн дол. «У жовтні плануємо розпочати роботи. Вже все узгоджено з інвестором, розробляється проектна документація», - сказав керівник проекту Повітряний експрес Сергій Михальчук.
 
За його словами, будівництво закінчать через 18 місяців - у 2014 році. В Держінвестагентстві також сподіваються, що швидкісна електричка окупиться через 8-10 років.
 
Довжина маршруту - 37,4 км, з них 16 км в сторону аеропорту Бориспіль доведеться добудовувати. «В аеропорту Бориспіль посадкова станція перебуватиме біля терміналу D. Звідти ж пасажири зможуть тунелем пройти у термінал. На вокзалі станція швидкісної електрички буде розташована біля 14-ї колії», - зазначив пан Михальчук.
 
Ще одна зупинка буде на Лівому березі. Її місце розташування поки обговорюється. Як повідомляють керівники проекту, час у дорозі електрички - 30-35 хвилин. «Містом, десь до станції Дарниця, електричка поїде зі швидкістю 120 км/год, за містом зможе розвивати швидкість до 160 км/год. З урахуванням того, що в Києві з кожним роком все більше заторів, то електричкою до аеропорту можна буде дістатися в 2-3 рази швидше. Та й ціна проїзду буде адекватна - 40-60 грн за квиток», - заявив пан Михальчук.
 
За його словами, пасажирів возитимуть потяги з 6-7 вагонів, які будуть подаватися з інтервалом в 40-50 хвилин. «Вагони будуть найсучаснішими. У кожному будуть розташовуватися спеціальні полиці для багажу - на початку вагона, в середині і в кінці. Сидіння плануємо зробити м'якими, а не як раніше думали - антивандальними. Адже в аеропорт їздять люди виховані», - додав керівник проекту Повітряний експрес.
 
Нагадаємо, будівництво залізниці сполученням Київ - Бориспіль планували почати в липні 2011-го, потім восени, а пізніше обіцяли розпочати до кінця 2011 року. У лютому нинішнього року будівництво відклали через брак коштів.
 
Джерело – газета «Сегодня»
 
Коментарі (0)