Рус Укр
ГоловнаКиїв та кияниПодіїПрокуратура Киева разоблачили коррупционную схему с внешней рекламой чиновниками КП
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Прокуратура Киева разоблачили коррупционную схему с внешней рекламой чиновниками КП

Посадові особи КП, розподіливши між собою ролі, діючи за попередньою змовою між собою, з метою власного збагачення, ввели схему систематичного одержання неправомірної вигоди від підприємців за надання погоджень на розміщення зовнішньої реклами на об'єктах
Деснянської окружною прокуратурою Києва спільно з райуправлінням поліції при оперативному супроводі співробітників СБУ викрито на систематичному отриманні неправомірної вигоди посадові особи комунального підприємства "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району", про це повідомила пресслужба прокуратури Києва.
 
"Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи комунального підприємства, розподіливши між собою ролі, діючи за попередньою змовою між собою, з метою власного збагачення, ввели схему систематичного одержання неправомірної вигоди від підприємців за надання погоджень на розміщення зовнішньої реклами на об'єктах житлового фонду", - йдеться в повідомленні прокуратури.
 
Чиновники відмовляли представникам суб'єктів господарської діяльності в отриманні дозволу на розміщення об'єктів зовнішньої реклами, після чого з підприємцями пов'язувалася посередник (колишній начальник одного з ЖЕКів Печерського району) і повідомляла суму, за допомогою якої може бути вирішено це питання.
 
Посередник діяв у змові з посадовими особами комунального підприємства, узгоджувала з ними зустрічі, а також обговорювала їх результати. Свої послуги посадові особи оцінювали в сумі від 300 до 500 доларів США за один дозвіл, в залежності від місця розташування об'єктів зовнішньої реклами.
 
"У ході досудового розслідування задокументовано факт вимагання, передачі і отримання учасниками злочинної схеми неправомірної вигоди в сумі 1700 доларів США від представника компанії, що займається рекламною діяльністю", - йдеться в повідомленні прокуратури.
 
При цьому наголошується, що протягом березня - квітня 2021 року зазначена компанія неодноразово зверталася в КП за дозволом на розміщення об'єктів зовнішньої реклами та постійно отримувала письмову відмову.
 
13 травня 2021 року під час передачі другої частини хабара в сумі 1100 доларів США та надання вже оформлених дозволів були затримані в порядку ст. 208 КПК України начальник комунального підприємства, два співробітника КП і посередник.
 

У приміщенні комунального підприємства та за місцем проживання фігурантів проведено обшуки. 

 
Коментарі (0)