Рус Укр
ГоловнаКиївські будніПодіїПрокуратура подала позов про повернення громаді акцій «Київенерго», «Київгаз» та «Київводоканал»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Прокуратура подала позов про повернення громаді акцій «Київенерго», «Київгаз» та «Київводоканал»

Прокуратура міста Києва подала до господарського суду міста Києва позов про повернення територіальній громаді столиці належних їй пакетів акцій товариств "Київенерго" (12,73%), "Київгаз" (61%) та "Київводоканал" (67%)
Прокуратура міста Києва подала до господарського суду міста Києва позов про повернення територіальній громаді столиці належних їй пакетів акцій товариств "Київенерго" (12,73%), "Київгаз" (61%) та "Київводоканал" (67%), це повідомив прокурор Києва Роман Говда.
 
"Прокуратурою міста Києва в інтересах держави подано до господарського суду Києва позов про повернення територіальній громаді столиці належних їй пакетів акцій товариств "Київенерго", "Київводоканал" та "Київгаз" вартістю більше 1 млрд грн", - повідомив Роман Говда.
 
Він розповів, що у 2006 році зареєстрована за рішенням Київради ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг", яка мала постачати для киян відповідні енергоресурси.
 
У процесі створення товариства фактично йому у власність передано належні територіальній громаді контрольні пакети акцій ВАТ "Київгаз" (61%) та ВАТ "АК "Київодоканал" (67%), а також 12,73 % акцій ВАТ "АЕК "Київенерго".
 
"Під час розслідування низки кримінальних проваджень прокуратурою міста Києва встановлено, що вартість комунальних пакетів акцій було занижено в більш ніж 4 рази, оскільки згідно з висновками експертиз така вартість складала 1,1 млрд грн. Крім того, у 2007 році без погодження наглядової ради та загальних зборів 12,73% акцій "Київенерго" взагалі було передано іншій приватній структурі, а у подальшому за низкою правочинів відчужено на користь ТОВ "ДТЕК ЕНЕРГО", - пояснив прокурор Києва.
У зв’язку з цим, наголосив Р.Говда, територіальна громада втратила будь-які права на вказані акції «Київенерго» та можливість контролю за ними і отримання дивідендів.
Прокурор Києва також зазначив, що до кінця тижня господарський суд столиці має визначитися щодо призначення до розгляду справи у суді. За його словами, під час розгляду цієї справи в суді прокуратура клопотатиме про арешт відповідного пакету акцій компаній на час слухання справи у суді.

Роман Говда розповів, що відповідачем у справі будуть ті юридичні особи, які володіють наразі цими пакетами акцій, а саме "Київенергохолдинг", залучені кіпрські компанї, які є співзасновниками "Київенергохолдингу", а також "ДТЕК ЕНЕРГО". 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
10 Вересня 2017 p. 21:40
Монополісти на кшталт "Київводоканалу" придумали відносно новий шахрайський прийом додаткового витягування грошей з побутових споживачів. Цей прийом полягає у зміні формату платіжок. ---------------------------------------- Часто при зміні форми платіжок споживачам штучно приписується борг , якого довести "помилковість" досить непросто, адже нові і старі форми платіжок, як правило, мають різні реквізити. Так, наприклад, АК "Київводоканал", при запровадженні нової форми платіжки , у травні 2016 р. , штучно, просто так від стелі, поприписував борги побутовим споживачам. Аналогічно "Київгаз", ставши "Київгазенерджи", при запровадженні нової форми платіжки також приписав штучні борги побутовим споживачам, і включив їх у суму "До сплати". І споживачі, хоч і плюючись та клянучи, а таки сплатили ті штучно придумані борги. Ще раніше, "Київенерго" при запровадженні "рахунків" замість абонкнижок по сплаті за електроенергію приписуванням штучних боргів пообскубло сотні тисяч сумлінних споживачів. ---------------------------------------------------- А тепер знову готується зміна формату платіжок, а отже, і нова хвиля приписування штучних боргів.
Коля Пухов
10 Вересня 2017 p. 21:44
Крім того, "Київводоканал" грабує киян ще й наступним способом. Від кожного багатоквартирного будинку виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. У спекотні дні поливають переважно ввечері. А зранку двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. --------------------------------------------А потім "Київводоканал" за цю вилиту на вулицю воду присилає платіжки з грандіозними нарахованими сумами споживачам, які не встановили (за власний рахунок та на свій власний ризик) у своїх квартирах індивідуальні лічильники води. -------------------------------------Звісно, що не всі споживачі без квартирних лічильників спроможні оплатити ті шахрайські грандіозні суми, -- зазвичай просто вносять обов"язкову плату. Таким чином і виникають "борги" населення перед "Київводоканалом".