Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійПівденному мосту загрожує руйнування
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Південному мосту загрожує руйнування

Незаконна робота земснарядів , які вимивають пісок з Дніпра може стати причиною руйнування Південного мосту. Наразі їх діяльність перевіряє екологічна прокуратура.

Південний міст у Києві - під загрозою руйнування. За словами фахівців з Інституту міста, робота земснарядів, які вимивають пісок з Дніпра, призводить до утворення ям у дні річки.

Робота такої техніки може бути корисною, але за відсутності проектної документації - може мати серйозні наслідки, зазначають в Інституті міста. «Вириваються величезні мертві котловани на дні річки, через які відбувається або осипання, або зсув грунту», - розповів у коментарі «5 каналу» один із фахівців Інституту міста.

Слід зазначити, що такі  роботи ведуться за кілька метрів від Південного мосту. Лише один земснаряд за добу вимиває кілька тисяч тонн піску.

«На дні річки утворюється кар'єр, змінюється характер течії. Якщо така яма підійде під опору, або нижчі опори - вважайте, що опора моста буде висіти у повітрі», - пояснив директор Інституту міста Олександр Сергієнко.

В екологічній прокуратурі взялися перевіряти діяльність цих земснарядів. Якщо виявиться, що вони працюють без документів – розпочнуть кримінальне провадження. Такі порушення закону передбачають покарання до 5-ти років позбавлення волі. Скільки триватими перевірка наразі невідомо.

«Якщо мова йде про незаконне добування піску і незаконні гідронамиви, то відповідальність за ці дії передбачена статтею 239», - зазначив представник прокуратури. 

 
Коментарі (0)