Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтолицею курсуватимуть нові трамваї
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столицею курсуватимуть нові трамваї

Незабаром на маршрут №3 на Борщагівці вийде сучасний трамвай «Каштан» виробництва КП «Київпастранс». Трамвай із низькою підлогою, обладнаний кондиціонером, та економить на 40% більше електроенергії.

Новий київський трамвай «Каштан» зеленого кольору вже готовий. Це не просто вагон, а цілий потяг – із низькою підлогою та сучасним обладнанням.  Протягом місяця його ще будуть випробовувати, а потім пустять за маршрутом № 3 на Борщагівці, повідомили ТРК «Київ» у КП «Київпастранс».

Трамвай нещодавно привезли з експериментального цеху в депо імені Шевченка, звідки він здійснить свою першу поїздку. Під час тестових заїздів він проїздитиме повз станції Борщагівської швидкісної лінії. Зручність трамваю пасажири зможуть оцінити вже за місяць: коли пройдуть роботи з налаштування – трамвай почнуть випробовувати.

«На цьому вагоні застосована система кондиціонування. Окремо для водія, незалежно від того, які умови у салоні. Для салону також є кондиціонування, але для водія тут застосовується індивідуальний кондиціонер для покращення умов роботи», - розповів головний інженер КП «Київпастранс» Юрій Бомбандьоров.

Для водія розробили й спеціальну панель керування трамваєм, яка була спроектована у цехах «Київпастрансу». На підприємстві  зазначають, що враховували всі зауваження, що були до перших трамваїв «Каштан» та готові й надалі удосконалюватися вже в серійному виробництві.

«Це повністю використаний інженерно-технічний потенціал технічної служби «Київпастрансу», наші робітники наші виробничі площі, наше обладнання. Ми готові, за наявності замовлення, пустити їх на тиражування у серію і забезпечити не тільки місто Київ, але й інші міста України», - зазначив начальник служби утримання рухомого складу «Київпастрансу» Григорій Богуславець.

У кожній секції трамваю є частина низької підлоги, для візків передбачили висувний пандус та спеціальне місце, куди можна пристібати інвалідне крісло. Окрім того, в «Каштані» є система відеоспостереження та інформаційне обладнання – монітори та звукове оповіщення про зупинки.

«Трамвай дозволяє економити електроенергії на 40 % від звичайного трамвайного вагона Т3. Ця система забезпечує плавний рух і плавну зупинку без застосування механічних гальм. А це подовжує термін експлуатації вагона, і робить зручною поїздку для пассажира», - пояснив Юрій Бомбандьоров.

 
Коментарі (0)