Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтоличні архітектори розкреслили пішохідні зони
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичні архітектори розкреслили пішохідні зони

Як передбачається напрацюваннями Головкиївархітектури, пішохідно-велосипедний маршрут і зона протягнеться від Києво-Печерської Лаври до Софіївської площі.

Головний архітектор Києва Сергій Целовальник представив на розгляд експертів та фахових громадських організацій Концепцію туристично-рекреаційної пішохідної зони столиці.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Як передбачається напрацюваннями Головкиївархітектури, пішохідно-велосипедний маршрут і зона протягнеться від Києво-Печерської Лаври до Софіївської площі. Фунікулер і Андріївський узвіз з’єднають Верхнє місто із Подолом, південна частина якого стане пішохідною у межах Поштової та Контактової площ, вулиці Сагайдачного. Збереження історичних пам’яток у межах зони маршруту повинне відбуватися у рамках історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ», який має набути нового розвитку.

Зважаючи на ключове значення для організації простору Контрактової площі Гостинного двору, на питанні його реконструкції зупинилися дуже детально. Усі експерти висловилися категорично – будівля, яка не є історичною пам’яткою, потребує реконструкції. Також необхідно впорядкувати прилеглу території площі, де досі не демонтовані трамвайні колії перенесеного трамвайного маршруту. Головним же при цьому має бути створення сприятливих та комфортних умов для киян, розвиток туристичної інфраструктури. Гостинному двору планують повернути його первісні функції – торгівельного та культурного осередку.

Інвестор та проектувальник представили ескізи майбутнього вигляду будівлі та окреслили перелік необхідних робіт. У підсумку зовнішні розміри будівлі не зміняться зовсім, споруда отримає скляний дах, що зробить можливим цілорічне використання внутрішнього двора. Всі несучі стіни залишаться на своєму місці, будуть  розібрані лише пізніші перегородки, утворені за 30 років пристосування споруди під потреби різних організацій.

 
Коментарі (0)