Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЕлектроенергетикаСтоличні житлові масиви отримали нову електричну підстанцію
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичні житлові масиви отримали нову електричну підстанцію

ПАТ «Київенерго» ввело в роботу нову електричну підстанцію 110/10 кВ «Університетська» з лінією електропередачі 110 кВ у Голосіївському районі міста Києва.

Підстанція «Університетська» обслуговуватиме житлові масиви Ширма, Деміївка та Голосієво, а також станцію «Васильківська» Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба компанії. Таким чином, Київенерго підвищила надійність та стабільність енергозабезпечення мешканців вказаних мікрорайонів.

Фінансування будівництва підстанції здійснювалося за рахунок інвестиційної програми компанії. Загальна вартість робіт становить 146 млн грн.

Побудована ПС «Університетська» має найсучасніше обладнання вітчизняного та зарубіжного виробництва – комплектний елегазовий розподільчий пристрій 110 кВ, силові трансформатори, систему захисту, шумоізоляцію тощо. Протяжність лінії електропередачі 110 кВ, яка була прокладена у рамках проекту, – 3,86 км.

Трансформаторна потужність підстанції становить 2х40 МВА (мегавольтампера), що в 2,5 рази більше в порівнянні з потужністю старої підстанції. До речі, збудована у 1969 році підстанція «Університетська» мала також значно нижчий клас напруги – 35/10 кВ.

«Введення в роботу у грудні 2012 року нових підстанцій «Московська» та «Університетська» – це результати виконання Київенерго інвестиційних зобов‘язань задля надійності енергопостачання киян», – підкреслив генеральний компанії Олександр Фоменко.

Нагадаємо, 20 грудня 2012 року Київенерго ввела в роботу нову підстанцію 110/10 кВ «Московська» з лінією електропередачі 110 кВ, яка є транзитною підстанцією, забезпечує потреби Голосіївського і частини Печерського районів столиці у електроенергії та створює запас потужності для їхнього подальшого розвитку.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)