Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтолична влада мізкує над підвищенням тарифів у метро
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столична влада мізкує над підвищенням тарифів у метро

Тарифи на проїзд у столичному метро переглядаються місцевою владою. До вжиття заходів спонукає подорожчання необхідного обладнання та комплектуючих.

Столична влада обговорює питання зміни тарифів у підземці, оскільки востаннє вони переглядалися 6 років тому, а за цей час значно подорожчало усе необхідне обладнання та комплектуючі, - повідомляє прес-служба КП «Київський метрополітен».

«Фінансовий стан столичного метрополітену залишається досить складним. Збитки підприємства на кінець року можуть скласти 724,9 млн грн. Однією з основних складових, яка не дає можливості розвитку для підприємства лишається тариф. Востаннє він переглядався 6 років тому. З того часу значно подорожчало усе необхідне обладнання та комплектуючі» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зауважують в метрополітені, вартість електроенергії зросла на 72%, а мінімальна заробітна плата збільшилася в 2,4 рази. Також підприємство постійно недоотримує компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів. У результаті збиток на кожній поїздці становить 82 коп.

«Керівництвом міста обговорюється питання зміни тарифу у підземці. Попередньо розглядається можливість встановлення мінімальної ціни при використанні проїзних квитків» - наголошується у повідомленні.

При цьому додається, що за нинішньої вартості місячного проїзного у 95 грн, один день користування підземкою, не зважаючи на кількість поїздок, коштує 3 грн. Це як одна поїздка у маршрутці, однак затрати для перевезення пасажирів у метрополітені вищі в рази.

Нагадаємо, що при своїй мережі у 52 станції столичний метрополітен лишається чи не найдешевшим в Україні та Європі. За проїзд у підземці жителі Харкова ще з минулого року сплачують 3 грн. У Відні та Парижі одна поїздка коштує близько 30 грн.

 
Коментарі (0)