Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСтоличних підприємців штрафуватимуть за снігові намети
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столичних підприємців штрафуватимуть за снігові намети

Київська влада штрафуватиме бізнесменів за неприбраний сніг довкола їхніх підприємств. Більше 300 підприємців столиці вже отримали попереджувальні приписи.

Київська міська влада стягуватиме з власників підприємств, установ та організацій штраф, якщо ті не прибиратимуть територію, за яку відповідають. Про це повідомляє прес-служба  Київської міської адміністрації. Зокрема уточнюється, що  за час першого снігопаду у столиці уже складено більше 300 попереджувальних приписів.

«Згідно із чинними правилами благоустрою Києва посадові особи та власники установ і підприємств несуть відповідальність за благоустрій прилеглої території. У першу чергу, йдеться про прибирання, вивезення сміття та розчищення площ від снігу в зимову пору року. З боку міської адміністрації здійснюватиметься контроль виконання цих зобов’язань і застосування відповідних стягнень, оскільки, в жодному випадку прибирання території, за які відповідальний приватний власник, не повинне здійснюватися за рахунок міста», – пояснює заступник голови Київської міської адміністрації Петро Пантелеєв.

Окрім того, у Києві  введений режим оперативного контролю за станом прибирання снігу. Райони міста поділені на сектори, за кожним з яких закріплений інспектор з благоустрою, який має право складати протоколи про адміністративні порушення та призначати штрафи. Так, сума стягнень для фізичних осіб  складає 1360 грн,  для громадян-суб`єктів господарської діяльності – до 1700 грн.

Зауважимо, до Києва вже прибуло 2 снігоприбиральні машини з Німеччини. Також планується закупити ще 32 снігоприбиральні машини і 11 тракторів, але вже вітчизняного виробництва. 6 таких машин мають намір придбати кінця цього року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у неділю, 23 листопада, у столиці випав перший сніг. На шляхах працювало понад 250 одиниць техніки.

 
Коментарі (0)