Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтолиця купує українські тролейбуси за європейські кошти
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столиця купує українські тролейбуси за європейські кошти

У Києві презентували нові тролейбуси «Богдан», які були закуплені за кредитні кошти ЄБРР. Столична влада наголошує, що цей проект є дуже вигідним для міста.

У столиці пройшла презентація нових тролейбусів «Богдан». Захід відбувся за участю заступника голови КМДА Михайла Костюка, інформує УНН.

«На найближчий період наш український виробник готує до поставки 80 машин, які вміщують 150 пасажирів і мають належний комфорт їзди. Ці машини наступного траншу будуть обладнані засобами акліматизації», - зазначив він.

За словами заступника голови КМДА, тролейбуси «Богдан» були придбані за кредитні кошти Європейського банку реконструкції і розвитку. Окрім цього, банк готовий пролонгувати наступний транш для закупівлі тролейбусів.

М.Костюк зазначив, що один тролейбус «Богдан» коштує близько 4 млн грн. При цьому ЄБРР надає кредит для закупівлі машин під 5% річних. «Це самий дешевий фінансовий ресурс. Ефективність в тому, що все-таки є гарантії уряду. Ми гарантуємо собі повернення цих коштів, не сам на сам столиця з проблемою, а разом з урядом України», - підкреслив заступник голови КМДА.

Він також наголосив, що Київ як столиця України є безумовним лідером у Європі з використання тролейбусного транспорту.

«Ми перевозимо близько 250 тис. пасажирів на добу таким видом транспорту. Ціна разової поїздки з усіх видів транспорту в Києві сьогодні найцікавіша у тролейбусі. Собівартість проїзду близько 2,5 грн», - сказав посадовець.

Крім того, головний інженер КП «Київпастранс» Юрій Бомбандьоров уточнив, що за кошти ЄБРР до кінця року вони планують отримати 81 тролейбус. Крім того, є новий контракт на поставку 77 нових тролейбусів, з яких один поставлений. Також, за його словами, є контракт з ЛАЗом на 23 тролейбуси. 

«У нас контрактів досить. Зараз необхідно знайти під ці контракти джерела фінансування і вони можуть продовжувати йти. Але ці тролейбуси вже будуть обладнанні кондиціонуванням, автономним ходом, відеоспостереженням, доступністю тощо», - сказав він.

За інформацією КМДА, з початку 2013 року за кредитні кошти ЄБРР здійснена поставка 33 тролейбусів. На підставі рішення Київради «Про залучення кредиту на придбання тролейбусів для КП «Київпастранс» діє договір на поставку протягом 2013-2014 років 77 тролейбусів довжиною 18,75 метрів.
 

 
Коментарі (0)