Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСтолиця на старті енергоефективності
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столиця на старті енергоефективності

Київ бере активну участь у розробці планів та програм, що пов’язані з енергоефективністю. Розроблена низка важливих документів.

Київ бере активну участь у розробці планів та програм, що пов’язані з енергоефективністю. Розроблена низка важливих документів: Стратегія розвитку міста Києва до 2025 року, де ощадлива енергетика визначена одним з пріоритетних напрямків, програма «Гаряча вода», «Міський енергетичний план», розпочато енергетичну паспортизацію житлових будинків тощо.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Київської МДА.

Слід зазначити, що столична влада постійно реалізовує пілотні проекти, пов’язані з конкретними прикладами демонстрування енергоефективності. Так, у I кварталі 2012 року у комунальному господарстві встановлено модульні індивідуальні теплові пункти, замінено лампи розжарювання на енергозберігаючі та частково замінено морально і технічно застаріле обладнання на сучасне з економічним використанням електроенергії, використання метатенкового газу замість природного тощо.

Ряд проектів реалізовано і в сфері житлового фонду. Зокрема, здійснено реконструкцію систем гарячого водопостачання житлових будинків із застосуванням відновлювальних джерел енергії, проведено утеплення покрівель і фасадів, замінено світильники на енергозберігаючі, а також встановлено прилади обліку теплової енергії.

«Прийнявши рішення щодо впровадження міської системи енергоменеджменту, ми здійснили практичні кроки для її реалізації. Так, впроваджено систему оперативного моніторингу енергоспоживання, до якої вже підключено 436 закладів бюджетної сфери, а до кінця року заплановано підключити ще 564 заклади», – зауважив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Крім того, розпочато впровадження пілотного інноваційного енергоефективного проекту «Оснащення закладів бюджетної сфери автоматизованою системою дистанційного збору даних енергоспоживання».

«Враховуючи роботу, яку вже проведено, та подальші наміри міської влади, ми зможемо забезпечити сталий розвиток енергозабезпечення Києва без збільшення споживання природного газу і підвищення рівня відновлювальних джерел енергії у балансі енергогенерації столиці, підвищити енергетичну безпеку столиці», – додав перший заступник голови КМДА.

 
Коментарі (0)