Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСтолиця планує увійти в зиму восени
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столиця планує увійти в зиму восени

До 1 жовтня житлово-комунальне господарство повинно бути готове увійти в опалювальний сезон.

До 1 жовтня житлово-комунальне господарство повинно бути готове увійти в опалювальний сезон.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«До кінця літа необхідно завершити гідравлічні випробування теплових мереж на щільність та міцність, а у вересні – закінчити всі ремонті роботи для того, щоб нормально увійти в опалювальний сезон та вчасно подати тепло у домівки киян», – наголосив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За словами першого заступника технічного директора – головного інженера ПАТ «Київенерго» Юрія Гладишева, сьогодні випробувано 23 тепломагістралі. Наразі тривають роботи з випробування теплових мереж у житловому масиві «Борщагівка». У філіалі «Житлотеплоенерго» «Київенерго» із 156 котелень випробувано теплові мережі 86 котелень. Під час випробувань виявлено 631 пошкодження, 526 з яких усунено.

Також до роботи в зимових умовах необхідно підготувати 234 котельні, 2 тис. 602 центральні теплові пункти та 2310,56 км теплових мереж у двотрубному обчисленні, капітально відремонтувати понад 650 котлів та 12,16 км теплових мереж. Крім того, у планах енергопостачальної компанії – заготовити 50 тис. 570 тонн вугілля та створити запаси рідкого палива в обсязі 76 тис. 800 тонн.

Станом на 16 липня у житловому фонді міста комунальники готують до зими 11 тис. 66 будинків. Серед них: 8 тис. 344 житлові будинки комунальної форми власності, 914 будинків ЖБК, 325 будинків ОСББ (на самообслуговуванні), 515 відомчих житлових будинків, 532 інвестиційних та 436 гуртожитків.

За словами першого заступника начальника Головного управління житлового господарства Сергія Крушановського, у районних держадміністраціях складено відповідні плани заходів із підготовки житлового фонду всіх форм власності.

Так, у рамках підготовки житлового фонду до зими відновлено 29,9% опалення сходових клітин, підготовлено 62% внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання та 59,4% систем гарячого водопостачання, обладнаних колонками. Крім того, відремонтовано та замінено 45,6% ізоляції трубопроводів центрального гарячого водопостачання та центрального опалення у підвалах та на горищах, техповерхах будинків, а також заготовлено 34,4% посипальних матеріалів.

Більше того, триває комплексна підготовка будинків до зими з видачею паспортів готовності. Наразі фактично підготовлено 6 тис. 641 будинок, що складає 62,47% від загальної кількості.

В автомобільно-транспортному парку житлово-експлуатаційних організацій сьогодні наявні 116 одиниць техніки малої механізації, 203 трактори для прибирання снігу та 150 одиниць малогабаратиної снігоприбиральної техніки закупленої в 2012 році.

 
Коментарі (0)